Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav kimdir? nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? nerede görevli? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
prof dr özden zeynep oktav

Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? nerede görevli? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Katıldığı haber programlarında yaptığı akademik yorumlarla dikkat çeken Özden Zeynep Oktav'ın hayatı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır.

ÖZDEN ZEYNEP OKTAV KİMDİR?

Akademisyen Özden Zeynep OKTAV aslen Afyonkarahisar'lıdır. Zeynep Oktav İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesi olarak akademik faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Geçmişten günümüze Türkiye ve Ortadoğu İlişkileri üzerine bir çok makale yayınlamıştır.

2011 yılında YÖK bursu ve 2013 yılında TÜBİTAK bursu ile Cambridge ve St. Andrews üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak çalışmalar gerçekleştirmiştir.

1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, 1987 yılında aynı üniversitede Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Yüksek Lisans, 1992 yılında ise Boğaziçi Üniversitesinde doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 2006 yılında Doçent olmuştur.


Prof. Dr. Ünvanını silerek tepkisini ortaya koymuştu.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın Selahattin Demirtaş'ın yazdığı kitaptan uyarlanan tiyatro oyununu birlikte izlemesi tepkilere neden olmuştu. Dilek İmamoğlu'na yönelik eleştiriler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir" ifadelerini kullanmıştı.



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi için sarf ettiği “Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını” sözlerine kızıp, twitter profilinde yer alan Prof. Dr. tiltini yani unvanını sildi ve "Ekrem İmamoğlu'nun demecinden sonra profilimde yer alan Prof. Dr. unvanımı sildim. Ünvanlar gelip geçicidir, esas olan vatanseverliktir" açıklamasında bulunmuştu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski