Gazeteci Pelin Çift kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Pelin Çift kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Pelin Çift

Gazeteci Pelin Çift kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Ülkemizde gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri için hazırlanan "Türkiye Tek Yürek" yardım gecesi yayını, 15 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:00'de başlayacak. Yardım programına Türkiye'deki tüm kanallar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan televizyonlarında canlı yayınlanacak. Programın sunucuları; Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı ÇelikAcun IlıcalıDeniz Bayramoğlu ve Didem Arslan Yılmaz olacak.

PELİN ÇİFT KİMDİR?

Pelin Çift 1978 yılında İzmir'de doğdu. Çift, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Galatasaray Üniversitesi, Radyo-Televizyon Gazeteciliği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

İlk işi, ekranda ilk canlı yayın deneyimi 1997'de NTV'de başladığı hava durumu sunuculuğu olan Pelin Çift bir süre sonra kanalın haber sunuculuğu görevine getirilmiştir. 2001 yılında bu kanaldan ayrıldıktan sonra yüksek lisansını tamamlamış ve bir dönem Skytürk'te çalışmıştır. 2004-2009 yılları arasında CNN Türk kanalında devam eden 5 yıllık kariyerinin ardından 2009 yılında Habertürk TV'ye geçmiştir.

Pelin Çift günümüzde Habertürk TV'nin altın saatler saatlerinde yayınlanan Gündem ve Öteki Gündem isimli programları sunmuştur.


2013'te Show Tv'de Bir Milyon Kimin? adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. 2015 itibarıyla TRT 1'de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sunmaktadır. 2016 Yılında "Ayasofya'nın Gizli Tarihi" adlı kitabı Erhan Altunay ile birlikte çıkarmıştır.

pelin çift'in eşi okan akbaş ve çocukları
Pelin Çift ve eşi Okan Akbaş

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Pelin Çift kiminle evli?

2009 yılında Okan Akbaş ile evlenen Pelin Çift, verdiği bir röportajda eşi için "Eşim Okan, hayatımı çok kolaylaştıran biri" demiştir.

- Sitemizde yer alan diğer TRT ekran yüzlerini görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski