Mit Başkanı İbrahim Kalın kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

İbrahim Kalın kimdir? aslen nereli? mesleği görevi ne? kaç yaşında? eşi kim? çocukları kim? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın biyografisi ve hayatı hakkında bilgi.
ibrahim kalın


İbrahim Kalın kimdir? aslen nereli? mesleği görevi ne? kaç yaşında? eşi kim? çocukları kim? Yeni Mit Başkanı İbrahim Kalın biyografisi ve hayatı hakkında bilgi.


İBRAHİM KALIN NERELİ?

İbrahim Kalın, Akademisyen, Tarihçi, bürokrat, büyükelçi ve diplomattır. 15 Eylül 1971 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Erzurum İspir'lidir. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olmuştur. Malezya İslam Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktorasını ise George Washington Üniversitesinde tamamlamıştır.

Amerika'da öğrenciyken fotoğrafçılık ile ilgilenmiş, müzik grubunda bağlama ve ney çalmıştır.

Uluslararası ilişkiler, İslam ve felsefe üzerinde uzmanlaştır. Yurtdışında ve Bilkent üniversitesinde dersler vermiştir. İslam felsefesi alanında İngilizce dilinde makaleler yayınlamıştır. Fransa'da dil eğitimi gören İbrahim Kalın bir çok ülkede konferanslar vermiştir.


İbrahim Kalın İslam ve Batı isimli kitabı ve bir çok dergide yazıları yayınlanmıştır. Kitabı "Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülünü" kazanmış, ayrıca 2 dile çevrilmiştir.

İslam'da Varlık Düşüncesi ve Bir Mürşidin Mektupları isimli kitapları Türkçe'ye çevirmiştir. Bir dönem Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.

SETA Vakfının kurucusudur. 2009 yılında Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanlığına getirildi.

16 Nisan 2011 tarihinde Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine atandı. Kamu Diplomasisi Koordinatörü iken 2 Ağustos 2012 tarihinde Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 11 Aralık 2014 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atanmıştır.

3 Haziran 2023 tarihinde mevcut Mit Başkanı Hakan Fidan'ın yerine yeni Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı olarak atanmıştır. Kalın'ın yerine Dış Politika ve Diplomasiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak Akif Çağatay Kılıç getirilmiştir.

İbrahim Kalın kiminle evli?

1992 yılında Neriman Kalın ile evlenen İbrahim Kalın'ın 2 kızı var. Kızlarının adı ise Dilruba Zeynep Kalın, Rumeysa Kalın.

İbrahim Kalın'ın kızı Rumeysa Kalın hayatını Furkan Karabulut ile birleştirdi. Nikah şahitliklerini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski