Sabina Toziya kimdir? nereli? ne zaman kaç yaşında öldü?

Sabina Toziya kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında ne zaman öldü? oynadığı filmler, diziler, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Sabina Toziya

Sabina Toziya kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında ne zaman öldü? oynadığı filmler, diziler, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


SABİNA TOZİYA KİMDİR?

Sabina Toziya, 17 Nisan 1946 tarihinde Makedonya Üsküp'te doğmuştur.
Asıl tam adı; Sabina Ajrula Tozija'dır. ATV televizyonunda yayınlanan "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde "Hayriye Ana" Sabina Toziya ekipten ayrılması izleyicilerde şok etkisi yarattı. Altı sezondur dizide Hayriye Ana karakterini oynayan 72 yaşındaki usta oyuncu, yılbaşı için sete verilen arada ülkesi Makedonya'ya gitmişti.

Toziya, İstanbul'a dönmek için hazırlandığı sırada bayıldı ve apar topar hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, tetkikler sonucunda usta ismin beyninde tümör olduğunu tespit etti. Toziya sağlık problemi nedeniyle sete dönemeyeceği için rol aldığı diziden de senaryo gereği ölerek ayrıldı. Dört gün yoğun bakımda kalan usta oyuncu hastaneden taburcu oldu.

Beyninde tümör tespit edilen usta oyuncu Sabina Toziya acil ameliyata alındı. Memleketi Makedonya'da bulunan Toziya'nın ameliyatını Sağlık Bakanı Venko Filipce gerçekleştirdi. Toziya sağlık problemi nedeniyle sete dönemeyeceği için rol aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'dan da senaryo gereği ölerek ayrıldı.

Sabina Toziya, Üsküp Devlet Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi almıştır. Üsküp, Makedonya ve Yugoslavya'da oyunculuk yapan Sabina Toziya, Türkiye'de ilk kez Star TV ekranlarında yayınlanan "Muhteşem Yüzyıl" dizisi ile televizyon ekranlarında yer almaya başlamıştır. Sabina Toziya ayrıca ülkemizde 1976 yılı yapımlı "Öyle Olsun" ve 2016 yapımı "Annemin Yarası" isimli filmlerde de rol almıştır.

Usta oyuncu en son Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde "Hayriye Çakırbeyli" karakterine hayat vermişti. 2021 Ocak ayında beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olan usta oyuncu, 10 Ağustos 2021 tarihinde yaşamını yitirmiştir.

Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Oynadığı diziler ve filmler

2018 – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Hayriye Çakırbeyli) (TV Dizisi)
2016 – Annemin Yarası (Mevlide) (Sinema Filmi)
2015 – Muhteşem Yüzyıl (Afife Hatun) (TV Dizisi)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski