el-Bari esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

Allah'ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsnasınndan biri olan Ya Bari ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? El-Bari Ebced değeri, zikir adedi ve günü
el bari

Allah'ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsnasınndan biri olan Ya Bari ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? El-Bari Ebced değeri, zikir adedi ve günü


El-Bârî (c.c.) esmasının anlamı:
Her şeyi bir asıldan var eden, her şeyi muhtaç olduğu aza, tabiat ve surette en mükemmel ve en uygun şekilde yaratan, yokluktan varlığa çıkaran, yarattıklarını birbirinden çeşitli şekillerde ayırt eden demektir.

El-Bâri Arapça yazılışı:  البارئ

El Bari Fazilet ve faydaları:

  • Hiç ara vermeden 45796 kere "Ya Bârî celle celâlühû" diyen, akla gelebilecek her türlü sıkıntıdan kurtulur. Ruhen ve cismen selamete erer. Hayalinden bile geçirmediği İlahi lütuflara nail olur.
  • Her gün 214 kere "Ya Bârî celle celâlühû" zikrine devam edenler, bütün işlerinde başarılı olurlar, hasta ise şifa bulurlar
  • Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Ya Bari, Yâ Musavvir, Ya Halık" isimlerini bir bardak suya 21 kere okuyup üfleyip ve o su ile orucunu açarsa Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder.

Ya-Bari esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir sayısı:


Ebced değeri ve zikir sayısı: 213
Zikir günü: Pazar
Zikir saati: Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.)
Vücut haritasındaki yeri, hangi organa iyi gelir: Sol sırt kemiği, sağ kol, Pankreas ve böbrek üstü bezi. Şeker hastalığı.

İçinde El-Bari esması geçen Kur’an ayetleri:

Azhab suresi 69 ayet
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ آذَوْا مُوسَى فَبَرَّأَهُ اللَّهُ مِمَّا قَالُوا وَكَانَ عِندَ اللَّهِ وَجِيهًا

Okunuşu: Yâ eyyuhâllezîne âmenû lâ tekûnû kellezîne âzev mûsâ fe berraehullâhu mimmâ kâlû, ve kâne indallâhi vecîhâ (vecîhen).

Anlamı: Ey âmenû olanlar, Musa (A.S)’a eziyet edenler gibi olmayın! Ve Allah, onu (Musa (A.S)’ı), onların söyledikleri şeylerden berî kıldı (temize çıkardı). Ve o, Allah’ın katında vecihti (yüzü aktı, şerefliydi).

Haşer suresi 24. ayet
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Okunuşu: Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard (ardı) ve huvel azîzul hakîm (hakîmu).

Anlamı: O Allah ki; Yaratan’dır, Bâri’dir (yokken var eden), Musavvir’dir (şekil verendir), güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nu tespih eder. Ve O; Azîz’dir (yücedir), Hakîm’dir (hüküm ve hikmet sahibidir).

Bakara suresi 54. ayet
وَإِذْ قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ إِنَّكُمْ ظَلَمْتُمْ أَنفُسَكُمْ بِاتِّخَاذِكُمُ الْعِجْلَ فَتُوبُواْ إِلَى بَارِئِكُمْ فَاقْتُلُواْ أَنفُسَكُمْ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ عِندَ بَارِئِكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ

Okunuşu: Ve iz kâle mûsâ li kavmihî yâ kavmi innekum zalemtum enfusekum bittihâzikumul icle fe tûbû ilâ bâriikum faktulû enfusekum zâlikum hayrun lekum inde bâriikum fe tâbe aleykum innehu huvet tevvâbur rahîm(rahîmu).

Anlamı: Ve Musa (a.s) kavmine: “Ey kavmim! Buzağıyı (ilâh) edinmenizle muhakkak ki siz, kendi nefslerinize zulmettiniz. Hemen Yaratıcınız’a tövbe edin. Artık nefslerinizi (birbirinizi) öldürün. bu, Yaratıcınız katında sizin için daha hayırlıdır.” demişti. Böylece O, tövbenizi kabul buyurdu.Muhakkak ki O, O tövbeleri kabul eden ve Rahîm olandır.

Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski