Bülent Tezcan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Bülent Tezcan kimdir? kim? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
bülent tezcan

Bülent Tezcan kimdir? kim? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Katıldığı haber tartışma programlarında CHP'li kimliğiyle siyasi yorumlarda bulunan Eski Milletvekili Bülent Tezcan'ın hayatı  hakkında bilgiler.

BÜLENT TEZCAN NERELİ?

Bülent Tezcan 18 Mayıs 1965 tarihinde Samsun'un Havza ilçesinde doğdu. Babasının adı Ferhat, annesinin adı Hanım'dır. Türk siyasetçi ve eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısıdır.

1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılından itibaren Aydın'ın Kuşadası ilçesinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çok sayıda demokratik kitle örgütünde üye ve yönetici olarak çalıştı. CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı ve iki dönem CHP Aydın İl Başkanlığı görevlerini sürdürdü.


İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın milletvekili olarak meclise giren Tezcan, 30 Temmuz 2012 tarihinde CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu genel başkanlığı görevine başladı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Aydın milletvekili olarak meclise girdi. Anayasa Komisyonu üyesidir. Ayrıca Adalet Komisyonu üyeliği de yaptı.

Tezcan, 29 Ekim 2016 tarihinde milletvekilliği yaptığı Aydın'da bir restoranda silahlı saldırıya uğramış ve ayağından yaralanmıştır. Bacağından yaralanan Tezcan ameliyat edildi. Restoranda silahlı saldırıya uğramasına ilişkin "Sükunetli yaklaşmak gerekiyor. Şu anda zaten güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş durumda." ifadelerini kullanmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Tezcan, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın.. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski