Evde tırnak bakımı nasıl yapılır? en iyi tırnak bakım yağı hangisi?

Evde tırnak bakımı nasıl yapılır? karbonat, limon, zeytinyağı ile doğal tırnak bakım yöntemleri, en iyi tırnak bakım yağları fiyatları.
evde tırnak bakımı

Evde tırnak bakımı nasıl yapılır? karbonat, limon, zeytinyağı ile doğal tırnak bakım yöntemleri, en iyi tırnak bakım yağları fiyatları.


Tırnak bakımı kadın ve erkekleri yakından ilgilendiren konulardan birisidir. Güzel ve bakımlı tırnakların en önemli sırrı düzenli olarak yapılan tırnak bakımlarıdır. Sağlıklı tırnaklar havanızı değiştirir aynı zamanda, çok daha bakımlı bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilir.

El ve ayak sağlığımız için öncelikle hijyen çok önemlidir. Gün içerisine her yere elimizi değdirerek, bir takım bakterilerin el ve tırnak aralarına girmesine neden olabiliriz. Düzenli bakım uygulamak tırnaklarımızın sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Tırnakların çabuk kırılması sağlık sorunlarından kaynaklanabildiği gibi, kalsiyum değerlerinizin düşük olmasından da kaynaklanıyor olabilir.

Temizlikte kullanılan kimyasal ürünlerde tırnak sağlığını tehdit etmektedir. Temizlik sırasında eldiven takarak tırnaklarınızı bu olumsuz etkilerden koruyabilirsiniz. Peki tırnak bakımı nasıl olmalı? evde doğal tırnak güçlendirme nasıl yapılır? işte o yöntemler.

TIRNAKLARA TÖRPÜ İLE ŞEKİL VERME

Tırnakları çok fazla törpülemek tırnakların hasar görmesine ve kırılmalara neden olabilir. Yumuşayan tırnaklara törpü le nazikçe şekil vererek tırnakların hasar görmesini engelleyebilirsiniz.

TIRNAK HİJYENİ

Tırnakların düzenli olarak temizliğini sağlamalıyız. Ellerimizi bol bol yıkamalı ve özelikle uzun tırnaklara sahipsek mutlaka iç kısımlarını suda bekleterek temizlemeliyiz. Sık sık sürülen ojeler tırnakta sararmalara neden olabilir. Tırnakların hava almasını sağlamalı yani ojeleri tırnaktan 2-3 günde bir çıkarmalıyız. Ojeyi çıkardıktan sonra elleri yıkayarak el kremi ile ellerin nemlenmesine yardımcı olmalıyız.

MANİKÜR

Tırnak çevresinde oluşan katikulleri manikür makası ile kesilmesi gerekmektedir. Bu işlemi kuaför salonlarında yaptırabilirken evinizde kendinizde yapabilirsiniz. Öncelikle ellerinizi suda bekletip tırnak etlerinin yumuşamasını sağladıktan sonra manikür makası ile kalkan derileri kesebilirsiniz.

EVDE TIRNAK BAKIMI ve GÜÇLENDİRME YÖNTEMLERİ


LİMON VE ZEYTİNYAĞI İLE TIRNAK GÜÇLENDİRME


Malzemeler;
- 6 damla limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
Limon ile zeytinyağını bir kapta karıştırın ve tırnaklarınızı bu karışıma batırarak 10 dakika bekletin. Limon tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayarak kırılmaların önüne geçerken zeytinyağı antioksidanlar sayesinde tırnakların bakımını ve onarımını sağlamaktadır.

KARBONAT İLE TIRNAK BAKIMI ve GÜÇLENDİRME


Malzemeler;
- Bir çorba kaşığı karbonat
- 1 bardak su

Yapılışı;
Hazırladığınız suyun içerisine karbonatı atın ve erimesini sağlayın. Ellerinizi bu suyun içerisinde 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski