Mehmet Fatih Saraç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

İşadamı Mehmet Fatih Saraç kim? kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? babası kim? YÖK başkanının neyi oluyor? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.

İşadamı Mehmet Fatih Saraç kim? kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? babası kim? YÖK başkanının neyi oluyor? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Mehmet Fatih Saraç 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Türkiye'nin önde gelen hadis alimi merhum Muhammed Emin Saraç Hoca'nın oğludur. Annesi ise Eminönü Müftüsü Ali Yekta Efendi'nin kızıdır. Fatih Saraç YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın da kardeşidir.

Mekke Üniversitesi'nden mezun olmuştur. BİM ve A101 zincir marketlerininin kurucu ortakları arasında ve yönetim kurulunda yer almıştır. Evdi mağazalarını kurmuştur. 2012 yılında habertürk Medya Grubunun sahibi Turgay Ciner'le beraber UCZ Mağazacılık'ı kurmuşlardır.

2012 yılında Kasımpaşaspor Faaliyetleri A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi olmuştur. Yine 2012 yılında Ciner Yayın Holding'in yönetim kurulu başkan yardımcılığına getirilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Atilla Kart, Fatih Saraç'ın Ciner Medya içerisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla girdiğini ve yükseldiğini iddia etmiştir. Şu an Ciner Yayın Holding'in yönetim kurulu başkan vekilidir.

Bir dönem ABD'nin kara listesinde ve bazı Avrupa devletlerinin terör listesinde yer alan Arap iş adamı Yasin el-Kadı'nın eski ortaklarındandır. Yasin el-Kadı'yı Türkiye'ye getiren kişi olarak anılmıştır. Banka hesaplarındaki yüksek meblağlı işlemlerden ötürü Cumhuriyet Halk Partisi, Saraç hakkında 2006 yılında sahtecilik yapmak, kara para aklamak ve terörle mücadele kanununa muhalefet etmekten suç duyurusunda bulunmuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski