Melih Gökçek kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Melih Gökçek kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? çocukları kimler? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
melih gökçek

Melih Gökçek kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? çocukları kimler? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Melih Gökçek Nereli?

Melih Gökçek'in asıl tam adı İbrahim Melih Gökçek'tir. Gökçek 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara'nın Keçiören ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının işi nedeniyle Ankara'dan Gaziantep'e taşındıklarından dolayı ilk, orta ve lise eğitim hayatını Gaziantep'te tamamladı.

1967 yılında üniversite eğitimi için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı ve eğitim için yeniden doğduğu Ankara'ya yerleşti. Mülkiye'nin ardından Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.


Babası Avukat Ahmet Gökçek'in Adalet Partisi Gaziantep İl Başkanı olması sebebi ile, küçük yaşlardan beri siyasetle iç içeydi ve 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi.

1991'de Ankara Milletvekili olan Gökçek, 1994'te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazanarak başkan oldu.

1994'ten itibaren Ankara Büyükşehir Başkanlığı görevini yürüten Melih Gökçek, 28 Ekim 2017'de görevinden istifa etmiştir.

Melih Gökçek'in eşi kim?

Melih Gökçek 1975 yılında, 20 Ekim 1954 doğumlu aslen Düzce Akçakoca'lı olan Nevin Gökçek ile evli olup, Ahmet Gökçek (d. 1976) ve Osman Gökçek (d. 1983) isimlerinde iki çocukları bulunmaktadır.

Melih Gökçek Sosyal medyayı oldukça aktif kullanmaktadır. Öyle ki Twitter hesabında 4 milyonu aşkın takipçisi bulunmaktadır. Melih Gökçek Twitter adresi: https://twitter.com/06melihgokcek 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski