İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz kimdir? aslen nereli?

İyi Parti Antalya Milletvekili Avukat Uğur Poyraz kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Avukat Uğur Poyraz

İyi Parti Antalya Milletvekili Avukat Uğur Poyraz kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.

Katıldığı haber programlarında İyi Parti adına yorumlarda bulunan, Hukukçu Avukat Uğur Poyraz hakkında merak edilenler.

AV. UĞUR POYRAZ KİMDİR?

Uğur Poyraz 1977 yılında, Hakim bir babanın ve Öğretim Üyesi bir annenin çocuğu olarak, Afyon'un Emirdağ ilçesinde doğdu. Poyraz; ilk, orta ve lise eğitimini Ankara Yükseliş Koleji’nde tamamlamıştır.

Uğur Poyraz genellikle isim benzerliğinden dolayı kendiyle aynı adı taşıyan meslektaşı CHP'li Avukat Hüseyin Uğur Poyraz ile karıştırılmaktadır.


Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi
’nden mezun olduktan sonra, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda Anayasa Hukuku alanında akademik çalışmalar yapan Poyraz; "Çıkar Amaçlı Suç Örgütlerinin Uyum Yasaları Çerçevesinde Anayasal Değerlendirilmesi" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Anayasa Hukuku yanı sıra sınırı aşan suçlar ve örgütlü suçlar konularında da uzman olan Poyraz; 20 yıldır kendi kurduğu hukuk şirketi bünyesinde avukatlık yapmaktadır.

Sanayici ve iş insanı olarak turizm ve sağlık alanlarında çeşitli yatırımları bulunan Poyraz; evli ve bir çocuk babasıdır.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olan Poyraz; 2019 - 2023 yılları arasında İYİ Parti Genel Sekreteri olarak görev almıştır. Poyraz; 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde İYİ Parti Antalya Milletvekili seçilmiştir.

- Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın.. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski