Zeynel Emre kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Zeynel Emre kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Zeynel Emre

Zeynel Emre kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Katıldığı haber tartışma programlarında yaptığı siyasi yorumlarla dikkat çeken, Avukat, siyasetçi, CHP Milletvekili Zeynel Emre'nin hayatı hakkında bilgiler.

ZEYNEL EMRE KİMDİR?

Zeynel Emre 1981 yılında Ali Hadi Emre ve Songül Emre çiftinin oğlu olarak Manisa'da dünyaya gelmiştir İlk çocukluk dönemini Elazığ'da geçirdi, İstanbul'a yerleştikten sonra sırasıyla Yeşilköy Muhsin Adil Binal Ortaokulu, Ataköy Cumhuriyet Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi “Hükümet ve Liderlik Okulu” Sertifika Programı’nı tamamlayan Emre, Türkiye ve yurtdışında (ABD ve Almanya) pek çok önemli sempozyum ve akademik çalışmada yer aldı.

Zeynel Emre, serbest avukat olarak adım attığı mesleki kariyerine, 2005-2015 yılları arasında hukuk bürosunda yönetici/ortak olarak devam etmiştir.

Evrensel bir siyasi anlayışı geliştirme ideali ile üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nde aktif olarak sırasıyla Mahalle Delegeliği, İl Delegeliği, Bakırköy İlçe Örgütü Avukatlığı gibi çeşitli kademelerde görev yaptı. Emre, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı'nın ardından, 2012 -2015 yılları arasında İstanbul İl Sekreterliği görevinde bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bu göreve gelen en genç üyelerden biri oldu.


Yaklaşık iki yıl Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu’nda görev yapan Zeynel Emre, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği bünyesinde CHP’ye proje hazırlayan "Katılım Hareketi" isimli siyasi proje grubunun da kurulmasına katkı sağladı ve grubun çalışmalarında yer aldı.

7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde parti örgütünün de desteğiyle önseçimle Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak meclise giren Zeynel Emre, Kasım 2015 ve Haziran 2018 genel seçimlerinde de milletvekilliği görevine yeniden seçildi.

TBMM Grup Yönetim Üyeliği ve 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu üyeliği de yapan Emre, 2015 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Üyesi ve komisyonun CHP Grup Sözcüsü, 2020 itibariyle de Parti Meclisi Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Zeynel Emre kiminle evli?

2007 yılında akademisyen Perrin Öğün Emre ile evlenen Zeynel Emre'nin, Ali Miran ve Can Arhan isminde iki oğlu ve Naz Larin isminde bir kızı vardır.

Zeynel Emre CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekilidir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili olarak meclise giren Emre, Kasım 2015 ve Haziran 2018 genel seçimlerinde tekrar seçildiği milletvekilliği görevine devam etmektedir.

Zeynel Emre, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından İstanbul 3. Bölgeden tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

- Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski