Gazeteci Ahu Özyurt kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi?

Ahu Özyurt kimdir? aslen nereli? evli mi? eşi kim? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
ahu özyurt

Gazeteci Ahu Özyurt kimdir? aslen nereli? evli mi? eşi kim? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


AHU ÖZYURT KİMDİR?

Ahu Özyurt, 1970 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu‘nda yüksek lisans yaptı.

Televizyonculuğa 1992 yılının eylül ayında NBC kanalında adım attı. 1993-1996 yılları arasında Show TV‘de muhabir olarak görev yaptı. Buradan ayrıldıktan sona ise NTV ve CNBC-e kanallarında çalıştı. Mart 2003’te CNN Türk‘e geçti. Burada “Gece Görüşü” adlı programı hazırlayıp sundu. Daha sonra da Deniz Bayramoğlu ile birlikte “İş Yemeği” programını sundu.

2007-2009 yılları arasına CNN Türk ve Milliyet gazetesinin Washington muhabiri olarak görev yaptı. Bir dönem Radikal gazetesinin internet sitesinde ve Hurriyet Daily News gazetesinde köşe yazıları kaleme aldı.


Türkiye’ye döndükten sonra Bloomberg HT kanalının kuruluş aşamasında görev aldı. Kısa bir süre burada görev yaptıktan sonra yeniden CNN Türk’e geçti. CNN Türk ekranlarında “10’dan Sonrası” ve “Türkiye’nin Gündemi” programları ile izleyici karşısına çıktı. 2018 yılında CNN Türk ile yolları ayrıldı.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

CNN Türk’ten ayrıldıktan sonra Radyo Sputnik'e geçen Ahu Özyurt, burada “Fotoğrafın Tamamı” adlı programı hazırlayıp sundu. TV5 kanalında ise “Düşünme Vakti” adlı programı hazırlayıp sundu.

Mayıs 2019’da TV100 kanalına geçti. Burada “10’dan 12’ye” ve “Sağlı Sollu” programlarının sunuculuğunu yapmaktadır. “Sağlı Sollu” programında Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır, Metin Özkan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Türkiye’nin ilk kadın televizyonu Woman TV'nin genel yayın yönetmenliği görevini yürütmektedir.

Ahu Özyurt, Milli Savunma Üniversitesi‘nde Uluslararası İlişkiler ve Ulusal Güvenlik Çalışmaları alanında doktora yapmaktadır.

İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen Ahu Özyurt'un yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.

- Sitemizde yer alan diğer Tv100 ekran yüzlerini görmek için tıklayın

KİTAPLARI

  • Gece Görüşü
  • Obama: Bir Kusursuz Fırtına

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski