Arı Ekmeği nedir? arı ekmeği neye iyi gelir? arı ekmeği faydaları nelerdir?

Arı ekmeği nedir? arı ekmeğinin faydaları nelerdir? arı ekmeği nasıl tüketilir? arı ekmeği içeriği nedir? arı ekmeğinin anlamı yararları nelerdir?
Arı Ekmeği 

Arı Ekmeği nedir? arı ekmeği neye iyi gelir? arı ekmeği faydaları nelerdir? arı ekmeği nasıl tüketilir? arı ekmeği içeriği nedir? arı ekmeğinin anlamı yararları nelerdir?


Anemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon gibi hastalıklar üzerinden olumlu etkileri olduğu bilinen perga yani arı ekmeği son yıllarda en popüler, en çok aranılan, araştırılan besinlerden biridir.

Arı Ekmeği nedir?

Perga yaygın olarak bilinen adıyla arı ekmeği işçi arıların yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla zenginleşmiş, belirli bir süre sonunda olgunlaşmış halidir. Polenin bal ile mayalanması ile ortaya çıkan arı ekmeği, doğal bir vitamin ve mineral deposu olarak sentetik vitaminlere doğal bir alternatif oluşturur.


Arı ekmeği neye iyi gelir?

Bilimsel çalışmalar arı ekmeğinin ülseratif kolit, anemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon üzerine olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Antiseptik ve mikrop öldürücü özelliği bulunan arı ekmeği, kanamalı diş eti tedavisi için de önerilir. Üreme hormonlarına katkısı ile erkeklerin cinsel yaşamını geliştirmede katkı sağlar.

Arı ekmeğinin içeriğinde yüksek miktarda bulunan asetil-kolin ile tansiyonu dengeler, kronik kabızlık tedavilerinde yardımcı olur. Pergada polenden farklı olarak, bol miktarda K vitamini ve 6 kat daha fazla laktik asit içerir.

Arı Ekmeği Nedir ve Nasıl Kullanılır?


Arı ekmeği mi yoksa polen mi? Propolisi kimler ne kadar tüketmeli?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski