Direksiyon Sınavı 2. hak ücreti 2024 Sınavda Kalınca ne kadar ödenir?

Direksiyon Sınavı 2. hak ücreti 2023, Direksiyon Sınavında kalınca ne kadar ödenir? direksiyon sınav harcı nereye nasıl yatırılır? Direksiyon sınavı ne zaman?
Direksiyon Sınavı

Direksiyon Sınavı 2. hak ücreti 2024, Direksiyon Sınavında kalınca ne kadar ödenir? direksiyon sınav harcı nereye nasıl yatırılır? Direksiyon sınavı ne zaman?


Direksiyon sınav harcı ne kadar? 2024

Direksiyon sınav harcı 2024 yılında tüm Türkiye'de geçerli olarak 750 TL olarak belirlenmiştir. Sınava ilk girişte, Sürücü Kursları tarafından, kursiyerden bu ücret haricinde herhangi bir ücret talep edilemez.


Direksiyon sınavı ne zaman?

Direksiyon sınavı her ilde, hatta her ilçede farklı tarihlerde uygulanır, direksiyon sınavına girebilmek için öncelikle direksiyon derslerini tamamlamanız gerekir. Kesin sınav tarihini kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan öğrenebilirsiniz. Ancak Direksiyon Sınavına, genelde e-Sınav'dan geçtikten yaklaşık 1 ay sonra girebilirsiniz.

Direksiyon sınavından kalınca ders almak zorunlu mu?

Evet. Direksiyon sınavında kaldığınızda, kurstan ücretli 2 ders almak zorundasınız.

Direksiyon sınavından kalınca tekrar ne zaman girilir?

Sınavda kalanlar için yeni sınav genelde 3-4 hafta sonra yapılır. Bu tarihler kursun bağlı bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenir.


Direksiyon sınavında kaç hak vardır?

Direksiyon sınavında 4 hak vardır, ancak direksiyon sınavında 4 sınav hakkında da başarısız olursanız, yeniden ücreti karşılığında 14 ders almak şartıyla ilave 4 hak daha kazanırsınız. 45 gün içinde başvuranlar bu hakkı elde edebilir. Bu hakkı kullananlar yazılı sınava girmeden, ilave bir 4 hak daha direksiyon sınavına girebilirler.

direksiyon sınavı 2. hak ücreti 2024

Sınava girecek veya sınavda kalan adaylar; Direksiyon sınavından kalınca ne kadar ücret ödenir? sorusunun cevabını da araştırmaktadır.

Direksiyon sınavında başarısız olunca, diğer gireceğiniz sınavlar için yeniden 750 TL Harç ücretini KURSA ödeyip, 2 saat Direksiyon dersini kursunuzdan almak zorundasınız. 1 Ders ücreti, İstanbul için 670 TL, Ankara için ??? TL, İzmir için ise 700 TL'dir.

Yani Direksiyon sınavından kalınca;
  • İstanbul'da; 2 ders + harç TOPLAM 2.090 TL ödenir.
  • Ankara'da; 750 TL (HARÇ) + ??? TL (2 DERS) TOPLAM ??? TL ödenir.
  • İzmir'de; 750 TL (HARÇ) + 1.400 TL (2 DERS) TOPLAM 2.150 TL ödenir.


Direksiyon sınav harcı nereye yatırılır?

Direksiyon sınavına girecek sürücü adaylarının bir diğer merak ettiği ise, Direksiyon Sınav Ücreti Nereye Yatırılır? sorusudur. Direksiyon sınav harcınızı sadece kayıtlı olduğunuz sürücü kursuna ödeyebilirsiniz. Yani herhangi bir hesaba yatıramazsınız. Direksiyon sınav harçları Kurs tarafından Milli Eğitim yevmiye hesabına toplu olarak yatırılır.

UNUTMAYIN! B Sınıfı için önce 2 ders Simülatör Eğitimi, daha sonra 14 ders Akan Trafikte Direksiyon Eğitimi almak HAKKINIZDIR. Yönetmelik gereği her ders BİREBİR ve 50 DAKİKA olmalıdır.

Direksiyon sınavları ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları aşağıdaki yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Sürücü kursları hakkından fazla talep ediyor MEB belirlerdigi 750 TL kurslar 1000 ve 1250 talep ediyor bunun önüne geçilmesi lazim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski