Kenan Sofuoğlu kimdir? aslen nereli? eşi kim? kaç yaşında?

Kenan Sofuoğlu kimdir? aslen nerelidir? eşi kim? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Kenan Sofuoğlu

Kenan Sofuoğlu kimdir? aslen nerelidir? eşi kim? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Motosiklet sporunu bırakıp Ak Parti'den siyasete atılan, Ak Parti Sakarya Milletvekili, Dünya Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu hakkında merak edilenler.

KENAN SOFUOĞLU KİMDİR?

Kenan Sofuoğlu, 25 Temmuz 1983 tarihinde Adapazarı Akyazı'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu olan sporcu, dört kardeştir. Ailecek motor yarışlarına ilgi duyan ailede motor yarışlarına ilk olarak abisi Bahattin Sofuoğlu'nu örnek aldı. diğer abisi Sinan Sofuoğlu ise, 2000 yılında Türkiye Şampiyonası'nda yer aldı. Ailesi, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nden kurtulabildi.

Şampiyon motosikletçi, 2000 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası B Grubu'nda birinci oldu. 2001 yılında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'nda Superstok 600cc A sınıfı üçüncüsü olan Sofuoğlu, 2001 yılında düzenlenen Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası'nda ağabeyleriyle ilk üç sırada yer aldı. Bu yarışı ikinci olarak tamamlayan Sofuoğlu, 2002 yılında Almanya'ya yerleşti. Aynı yıl Yamaha-Cup yarışını kazanan Sofuoğlu'nun abisi Bahattin Sofuoğlu, 2002'de trafik kazasında hayatını kaybetti. Diğer abisi Sinan Sofuoğlu'nu da aynı nedenle 2008 yılında kaybetti.



Kenan Sofuoğlu, 2010 Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda birinciliği elde etti. 2010 yılında Techomag CIP ile anlaşan Sofuoğlu, Moto 2'de Portekiz ve İspanya yarışlarında kendini gösteren motor yarışçısı, Moto 2'de yarışan ilk Türk motosikletçisi olma unvanına da erişti. İtalya'da düzenlenen Imola Pisti'nde düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası'na ikinci sıradan başlayarak birinci oldu. 2015 yılında Fransa'da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası'nın 11. ayağında ikinci oldu. Böylelikle Katar'daki son yarıştan önce şampiyonluğu kesinleşen motosikletçi, dördüncü kez Supersport Şampiyonu oldu.

Sofuoğlu, 5. ayağı İtalya'da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası'nda Kawasaki Pucetti takımıyla son kez pistlere merhaba dedi ve aynı yarışta jübile yaptı.

Kenan Sofuoğlu'nun eşi Julia Looman

Kenan Sofuoğlu kiminle evli?

Kenan Sofuoğlu, 3 Eylül 2014'te Hollandalı Julia Looman ile Sakarya'da hayatını birleştirdi. 2015 yılında Hamza adını verdikleri çocukları dünyaya gelen Sofuoğlu çifti, Temmuz 2015'te evlatlarını kaybetti.



Milletvekili Maaşını ihtiyaç sahiplerine bağışlıyor.

"Her zorlu süreçte olduğu gibi bugünlerde de en büyük yük devletimizindir. 3 aylık maaşımı TBMM'ye ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm maaşlarımı ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceğim inşallah."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski