Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında öldü?

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nerede yaşıyor? Mahmut Hocaefendinin sağlık durumu nasıl? Mahmut Efendi Hazretleri olarak anılan İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatı.
Mahmut Ustaosmanoğlu


Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşındaydı? ne zaman nereye defnedilecek? Mahmut Hocaefendi ne zaman öldü? Mahmut Efendi Hazretleri olarak anılan İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatı.


MAHMUT EFENDİ HZ. KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Trabzon ili Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde dünyaya geldi. İlk dönemlerde çevre köylerdeki hocalardan eğitimler aldı. 10 yaşında iken, köyün imamlığını yapan babası Ali Efendi ve annesi Fatma Hanım'ın hocalığı ile hafızlığını tamamladı. Mehmet Rüştü Âşık Kutlu Hoca'dan talim dersleri aldı. Balaban köyünde Hoca Abdülvehhab Efendi'den Arapça okudu. Fıkıh, tefsir, hadis gibi dini bilgileri öğrenerek 16 yaşında icazet aldı.

Hocalarından icazet aldıktan sonra köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta, daha askerlik çağına gelmeden talebelerine kendisi icazet verdi. 1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. 16 yaşında teyzesinin kızı Zehra ile evlendi. Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu bulunuyor. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar ile tanıştı.

İSLAMA ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ VERİLDİ

Ahıskalı Ali Haydar Efendi Hazretleri tarafından İsmailağa Camii'ne imam tayin edilmek için davet edildi. 1954'te İsmailağa'da imamlığa başladı. 1996'da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu. Halen İstanbul Beykoz Çavuşbaşı'nda yaşayan Ustaosmanoğlu, 2010 yılında İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine "İslam'a Üstün Hizmet" ödülü verildi. İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi 24 Haziran 2022 cuma günü cuma namazını müteâkiben Fâtih Câmi-i Şerîfinde kılınarak Sakızağacı Şehitliği'nde, Şeyhi Ali Haydar Efendi Kuddise Sirruhû Hazretleri'nin yakınında bulunan kabr-i şerîfine defnedilmiştir.

Fatih Camiindeki cenaze namazının ardından açıklama yapan, Mahmut Efendi Hazretleri'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, Mahmud Efendi Hazretlerinin vasiyeti üzere, İsmailağa Cemaatinin yeni liderinin Hasan Kılıç Hocaefendi olduğunu açıkladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski