Prof. Dr. Yusuf Bükey kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Yusuf Bükey kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? yorumları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof. Dr. Yusuf Bükey

Prof. Dr. Yusuf Bükey kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? yorumları, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Özellikle Tiroid cerrahisi konusunda Türkiye'nin en iyi cerrahlarından birisi olan, hastalarının kendisinden "sihirli elleri olan doktor" tıp camiasının ise "hocaların hocası" diye bahsettiği, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Bükey hakkında merak edilenler.

YUSUF BÜKEY KİMDİR?

Prof. Dr. Yusuf Bükey halen; Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi ve Bakırköy İncirli Ethica Hastanesi'nde Genel Cerrahi alanında konsültan hekim olarak hizmet vermektedir.

Yusuf Bükey 1952 yılında Rize'de doğmuştur. Aslen Rize'lidir. Rize Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1976 yılında tamamlayıp tıp doktoru unvanı almıştır.

İhtisasını ise 1976-1981 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim dalı'nda yapmış ve Astropitoz ve Cerrahi Tedavisi üzerine yazmış olduğu tezi ile Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.


1981-1987 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda Uzman Doktor olarak görev yapan Prof. Dr. Yusuf Bükey, 1987 yılında Doçentlik, 1993 yılında ise Profesörlük kadrosuna atanmıştır. 1989 yılında Londra Saint Thomas Hastanesi’nde misafir öğretim üyesi olarak incelemelerde bulunmuş olan Bükey, Ulusal Cerrahi Derneği, Kanserle Savaş Derneği, İnternational Surgical Society, Asian Association of Laparoscopic and Endoscopic Surgeons kuruluşlarının aktif üyesidir.

1993 yılından beri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda görev yapmış, 2019 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden emekli olmuştur. İyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.


İlgi Alanları:

Laparoskopik Cerrahi
Endokrin Cerrahi

Üyelikler:

Türk Cerrahi Derneği
Endokrin Cerrahi Derneği
Avrupa Cerrahi Derneği
Avrupa Endokrin Cerrahi Derneği

Prof. Dr. Yusuf Bükey Muayenehanesi Nerede, Adresi

Valikonağı Cad, Şakayık Sk. No: 56 D:1, 34365 Nişantaşı Şişli/İstanbul

- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski