Şahap Kavcıoğlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Şahap Kavcıoğlu

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Şahap Kavcıoğlu 23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt'ta dünyaya gelmiştir. Aslen Bayburt'ludur. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.

Kavcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, ABD'de Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı.

Aynı bankada sırasıyla; Perakende bankacılıktan, esnaf-KOBİ bankacılığından, kredi politikalarından, insan kaynakları ve organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.



Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı'nın Başkanlığını yürüttü. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi ve Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Mart 2021 tarihi imzalanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası görevine Naci Ağbal'ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirilmiştir.

9 Haziran 2023 tarihinde Merkez Bankası Başkanlığı'ndan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığı'na atanmıştır. Merkez Bankası Başkanlığı'na Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Dr. Hafize Gaye Erkan atanmıştır.

Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski