Şalgam nedir? neye iyi gelir? Şalgam suyunun faydaları nelerdir?

Şalgam nedir? neye iyi gelir? Şalgam suyunun faydaları yararları nelerdir? şalgam cinselliğe etkisi var mı? Şalgam suyunun içindeki vitaminler.
Şalgam

Şalgam nedir? neye iyi gelir? Şalgam suyunun faydaları nelerdir? şalgam cinselliğe etkisi var mı? Şalgam suyunun içindeki vitaminler.


Şalgam nedir?

Adana yöresine özgü sevilen bir içecek olan Şalgam, Brassicaceae familyasına ait yuvarlak, elma büyüklüğünde bir kök sebzedir. Bitki güneş ışığına maruz kaldığında, tepenin etrafında açık mor bir allık görülür. Bu sebzenin lahanası ve yaprakları yenilebilir.

Şalgam Suyunun faydaları, neye iyi gelir?

Şalgam suyunun pek çok faydası bulunur. Şalgam suyunun en çok bilinen faydaları şunlardır; Şalgam suyunun afrodizyak etkisi vardır. Erkeklerde cinsel gücü arttırma özelliği vardır. Şalgam suyunun içinde bulunan A, B ve C vitaminleri kalp ve göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. Şalgam suyunun içinde bulunan kalsiyum ve potasyum diş ve kemiklerin sağlığını korur. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Şalgam suyunun içinde bulunan fosfor, kalsiyum ve potasyum stresi önlemeye ve sinirleri yatıştırmaya da yardımcı olur. Şalgam suyu, boğazdaki iltihaplanmaların giderilmesine yardımcı olur. Eklem rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olur. Şalgam suyu, idrar söktürücü bir özelliğe sahiptir. Sindirim sistemini hızlandırır.


Şalgam suyu, turpgiller familyasından olan kara havuç ve şalgam turpundan elde edilen faydalı bir içecektir. Adana yöresinde özellikle kebapların yanında sıkça tüketilen lezzetli ve besleyici bir içecektir.

Anadolu insanları kış boyunca uzun süre yiyecekleri muhafaza etmek için kullandığı mayalama yöntemi ile fermante edilerek şalgam suyu elde edilir. Enerji veren ve sindirim sistemini düzenleyen şalgam suyunun doğal olanları pahalı olduğu için fabrikasyon ürünler çoğalıyor.

Acılı ve acısız olmak üzere iki çeşit olarak üretilen şalgam suyu, ölçüyü abartmadan düzenli olarak tüketildiği zaman sağlığa pek çok faydası vardır. Mümkün olduğunca doğal bir şekilde evde yapılmış şalgam suyunu tüketmeye dikkat etmeniz gerekir.

Şalgam suyu, içildiğinde ağızda değişik bir tat bırakır. İştah açıcı özelliği bulunduğu için kilo alamayan kişilerin bolca şalgam suyu tüketmesi önerilir. Kan şekerini dengeler ve kan pıhtılaşmasını önler. Özellikle de tarhana, turşu, şalgam ve kefir gibi sağlıklı ürünlerin evde hazırlanması ile sağlıklı yiyecek ve içecekler ortaya çıkarılır.

Şalgam suyunun içinde bulunan antioksidanlar sayesinde kanserin tüm vücuda yayılmasını önler. İçinde bulunan C vitamini sayesinde doğal bir antibiyotik görevi görür ve soğuk algınlığına karşı sizi korur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski