Doktor Salih Selman kimdir? nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Op. Dr. Salih Selman kimdir? aslen nerelidir? ne doktoru? kaç yaşında? muayenehanesi nerede? adresi telefonu eşi dr. Şule Selman kimdir? dr salih selman oğlu kimdir biyografisi ve hayat hikayesi hakkında bilgi.
Doktor Salih Selman

Op. Dr. Salih Selman kimdir? aslen nerelidir? ne doktoru? kaç yaşında? muayenehanesi nerede? adresi telefonu eşi dr. Şule Selman kimdir? dr salih selman oğlu kimdir biyografisi ve hayat hikayesi hakkında bilgi.


Kamuoyunda Cübbeli Doktor olarak bilinen Operatör Doktor Salih Selman'ın hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.


DOKTOR SALİH SELMAN KİMDİR?

Fransız Lisesi'ni ve Çapa Tıp Fakültesi'ni derece ile bitirmiş bir genel cerrah ve aynı zamanda bilim insanı olan, Op. Dr. Salih Selman, "Mutluluk nerede aranmalı?" sorusuna "Eskiden doktor olunca, lüks ev alınca mutlu olunuyor sanıyordum, ben mutluluğu İslam'da buldum." sözleriyle cevap veriyor.

Doktor Salih Selman 1961 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası Kurmay albayannesi ise güzel sanatlar akademisi mezunu. Ailesine çok düşkün olduğunu dile getiren Selman, "Ailem sayesinde bu yerlere geldim. Onların üzerimde emeği çok, onlar olmasa başarılı olamazdım." diyor.

Salih Selman; bir tıp uzmanı Cerrah, 40 yaşında Kuran Hafızı olmuş, Güreşçi, aynı zamanda üç dil bilen çok önemli bir Tıp Hekimidir.


Doktor Salih Selman'ın Hayatı

Ortaokul 3'teyken Kurmay Topçu Albay babasını, kaybetmişti. Babası, hakkı olmasına rağmen devlet lojmanlarında otururken her ay kira parasını cebinden veriyordu. Babasını general yapmak istediler ancak babası, annesini içkili danslı toplantılara götürmek zorunda kalacağını bildiği için general olmak istememişti.

"Fransız Lisesi'ni ve Çapa Tıp Fakültesi'ni derece ile bitirmiş bir genel cerrah olarak, yani bilim insanı olarak ön yargılarınızdan sıyrılıp ruhunuzun sükûnunu İslam'da buldunuz" tespitine Dr. Selman bir anısını anlatarak cevap veriyor.

"Tedavi etiğim hoca daha sonra hafızlık hocam olmuşu. Fenerbahçe'de spor seven bir arkadaşımla koşu yapıyoruz. Kız kardeşimle karşılaştık. O da yeni örtünmüştü. Koşuyoruz ya birden o arkadaşım yanımızdan hızlıca uzaklaştı. Beni Çapa'dan attırmak için uğraşmaya başladı. Bir hafta sonra kız kardeşimin örtülü olduğunu duyan hocalar evimize ziyarete geldi. Tabii ben hevesle duvarlara dualar asmıştım o dikkatlerini çekti. İlk başta alay ettiler; "Ya Salih sen güçlüsün, güreşçisin, cerrahsın duayı zayıflar ister. Dua bedavacıların çalışmayanların işidir. Sen kuvvetlisin böyle bir şeyi asacağınızı hiç tahmin etmedik" dediler. Her neyse bizim geliş amacımızı kardeşinin örtüsünü çıkartmak, çıkartırsa biz seni altı ay sonra doçent yapacağız" dediler.


Yaşadıklarını anlatmaya devam eden Selman, şunları söyledi: "Bir gün yine Fatih'te yardım ederken, lüks araçla çok varlıklı bir hanım geldi. “Buraya geldiğimi çevreme söylemiyorum. İhtiyaç sahiplerine yardım etmek sağlığıma iyi geliyor. Psikoloğa, gitmeme, tansiyon ilacı almama gerek kalmıyor. Burada huzur buluyorum ama onlara söyleyemiyorum çünkü bana kızarlar" dedi.

Bu yaşantının hayatına neler kazandırdığını sorduklarında ise Selman; “bir gün birisi karısını dövdü, yoğun bakıma yatırdık. Dünya gözü ile eğitimleri tam, diğer tarafta tamamen bir çöküş var. Mutlu olmadıklarını gözümle gördüm. Eskiden doktor olunca, lüks ev alınca mutlu olunur sanıyordum. Ben mutluluğu İslam'da buldum.” dedi.

Gençleri bu kötü durumlardan kurtarmalıyız diyen Salih Bey, bir Deniz Feneri Derneği gönüllüsü olarak, yıllarca hizmet derneğimizde hizmet vermiş, hasta kayıt dosyalarını düzenlenmiş biri olarak tavsiyem şudur diyor: "Gidin bir yardım derneğine gönüllü olun, yardım faaliyetlerinde bulunun. Mutluluk dünya malında değil, ihtiyaç sahiplerine gönülden yapacağınız küçük bir destekte."

Dr. Salih Selman'ın eşi Dr. Şule Selman ve çocukları

Dr. Salih Selman'ın eşi kim?

Salih Selman'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şule Selman'dır. Selman 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

Devlet hizmeti yükümlülüğünü Sakarya Karasu Darıçayırı Sağlık Ocağı'nda 1992-1993 yılları arasında tamamladı.

1998 yılında Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'nden "Postmenopozal kanamalı hastalarda transvaginal ultrasonografi ile endometrium ölçümlerinin histopatoloji sonuçlarıyla karşılaştırılması" tezi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı ünvanını aldı.

Yurtiçi ve yurtdışı birçok eğitime katılarak sentezlediği eğitimleri ile doğuma hazırlık sürecinde anne adaylarına destek veren Dr. Şule Selman aynı zamanda Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümünde de öğretim üyesidir.

Dr. Salih Selman'ın Saliha adında bir de kızı var. Kızı da ABD'de tıp eğitimi görüyor. Selman'ın avukat olan oğlu da aynı zamanda dünya karate şampiyonluğu bulunan bir isimdir.


Dr. Salih Selman'ın Uzmanlık Alanları

  • Mide Rahatsızlıkları
  • Bağırsak Rahatsızlıkları
  • Kasık ve Karın Fıtıkları Ameliyatı (Kasık ve Göbek Fıtığı için narkozsuz - aynı gün işe dönülebilir)
  • Endoskopi
  • Varis Cerrahisi
  • Meme Hastalıkları
  • Tiroid-Guatr
  • Basur (Lazer, Ameliyat, Bant)
  • Kıl Dönmesi (Muayenehanede yapılmaktadır - aynı gün işe dönülebilir)
  • Laparoskopik Ameliyatlar
  • Kanser Ameliyatları (Mide, Yemek Borusu, Safra Kesesi, Pankreas, Kalın Bağırsak, İnce Bağırsak)
  • Sünnet
  • Hacamat

Op. Dr. Salih Selman Muayenehanesi Adresi: Ali Kuşçu, Mahallesi, Yavuz Selim Cd. No:34, 34083 Fatih/İstanbul Telefonu: 02125311704

Salih Selman Twitter Adresi

Dr. Salih Selman'ın twitter adresi @drsalihselman 'dır. Twitter'da yaklaşık 150 bin takipçisi bulunmaktadır.

- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..


Salih Selman videoları


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski