Yemek Sepeti kimin? YemekSepetinin sahibi kim? kim kurdu?

Yemek Sepeti kimin? YemekSepetinin sahibi kim? Yemek Sepeti şirketi kime ait? kim kurdu? Yemek Sepeti Ceosu Nevzat Aydın kimdir?
Yemek Sepeti

Yemek Sepeti kimin? YemekSepetinin sahibi kim? Yemek Sepeti şirketi kime ait? kim kurdu? Yemek Sepeti Ceosu Nevzat Aydın kimdir?


YEMEK SEPETİ KİMİN?

Yemek Sepeti 2000 yılında Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Gökhan Akan ve Cem Nufusi tarafından kuruldu. Yemeksepeti birçok restoran ve işletmenin menülerini içeren listesiyle dikkat çekmektedir.

İlk kez 2004 yılında günde 1000 sipariş aldı. Bu rakamın 10 bine çıktığı 2008 yılında, European Founders Fund'dan ilk yatırımını aldı. Mayıs 2015'te online yemek sipariş platformu olan Delivery Hero'nun bünyesine katılan Yemeksepeti'nin 2019 yılı itibarıyla piyasa değerinin 1,6-1,7 milyar dolar olduğu açıklanmıştır.

10 Haziran 2010 tarihinde yurt dışına açılan şirket, Rusya'da hizmet vermeye başladı. Yine 2010 yılı sonlarında Foodonclick.com markası ile Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne açıldı. 2013'te Katar ve Umman’da hizmet verdiği ülkelere eklendi. 2013 'te bu ülkeleri sırasıyla Suudi Arabistan ve Lübnan, Yunanistan izledi.

2013'te şirketin CEO'su Nevzat Aydın'ın, 2,2 milyon kayıtlı üye ve 10 binden fazla restoran olduğunu ve günde 60 bin sipariş aldıklarını duyurdu. 2010'da mobil ticarete başladıklarını duyuran şirketin siparişlerinin %82’si mobil uygulamalardan veriliyor. 2012 yılında, dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan General Atlantic, Yemeksepeti'ne 44 milyon dolar tutarında yatırım yaparak %36,69'unu satın aldı.

Almanya merkezli global online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından, 2015 yılında 589 milyon dolar karşılığında satın alındı. Bu satış Türk internet tarihinin en yüksek değerli satışı oldu.

yemeksepeti ceo nevzat aydın kimdir aslen nereli kaç yaşında
Nevzat Aydın

YEMEK SEPETİ CEOSU NEVZAT AYDIN KİMDİR?

Nevzat Aydın 1976 yılında İstanbul'da doğmuştur. Bursa Anadolu Lisesi'ni bitirmiştir. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek Silikon Vadisi'ndeki University of San Francisco'da MBA eğitimi almıştır. Amerika'da bulunduğu dönemde e-ticaret ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Nevzat Aydın, yemeksepeti.com projesini hayata geçirmek için 2000 yılında Türkiye’ye dönüş yapmıştır. Yemeksepeti.com ile ülkemizdeki e-ticaret anlayışına yeni bir boyut getiren Aydın, yemeksepeti.com'un CEO'sudur.

Nevzat Aydın, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Üyesi ve Galata Business Angels Kurucu Üyesi'dir. Yemeksepeti.com, Microsoft ve DorukNet tarafından düzenlenen Altın Örümcek Web Yarışması’nda 2004 ve 2005 yıllarında organizasyonun en büyük ödülü olan Türkiye’nin “En İyi Web Sitesi” ödülünü 2 defa üst üste kazanmış ve “E-Ticaret” ve “Servisler” kategorilerinde de birinci olmuştur. Yemeksepeti.com, Altın Örümcek Web Yarışması’ndaki başarılarına 2006 senesinde de yenilerini eklemiştir.

Yemeksepeti'nin siber saldırıya uğradığını kullanıcılarına duyurmasının ardından, kullanıcılar tarafından büyük tepki topladı. Bunun üzerine kullanıcılar, yemeksepeti üyelik iptal etme nasıl yapılır, konusunu araştırmaktadır. Şirket, kredi kartı bilgilerinin çalınmadığını fakat üyelerin kişisel bilgilerinin siber korsanların eline geçtiğini açıkladı.


YEMEKSEPETİ ÜYELİĞİ TAMAMEN NASIL SİLİNİR?

Online yemek sipariş uygulaması Yemeksepeti'ne üyeliği bulunan kullanıcılar, hesaplarını kendileri silemez. Üyelik iptali için 3 farklı yol bulunuyor:

1) Yemeksepeti'ne giriş yaptıktan sonra iletişim formunu kullanarak,
2) 02123591800 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak,
3) info@yemeksepeti.com adresine e-posta atarak Yemeksepeti hesap kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski