Gazeteci Abdurrahman Uzun kimdir? nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Abdurrahman Uzun kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
abdurrahman uzun

Gazeteci Abdurrahman Uzun kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Youtube da çektiği videolarla milyonlarca insana ulaşıp büyük ses getiren Abdurrahman Uzun hakkında merak edilenler.

ABDURRAHMAN UZUN KİMDİR?

Abdurrahman Uzun 16 Mayıs 1981 tarihinde Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Kendirli beldesinde dünyaya gelmiştir. İlkokulu Rize'de, Orta ve Lise eğitimini İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Sahne Sanatlarının ardından Beykent Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun oldu.

Ortaokul yıllarında Fatih/Karagümrükte bulunan Feza Kültür Sanat Merkezinde Usta Oyuncu/Yönetmen Hasan Nail Canat'dan tiyatro eğitimleri alan Uzun, 1999 yılından itibaren profesyonel oyunculuk ve program sunuculuğu yapmaya başladı.

2002 yılında Birikim Eğitim Kurumlarının lise bölümünde Drama öğretmenliğine başlayıp 2003-2005 yılları arasında Bağcılar Belediyesinde tiyatro öğretmenliğine devam etti. Bu süreçte yönetmenliğini yaptığı 4 oyun sahneleyen Uzun, 2004-2006 yılları arasında Yönetmen Mesut Uçakan yayında yapım koordinatları olarak 3 tanıtım filmi ve 1 sinema filmi projesi gerçekleştirdi.


2007 yılında yerel formatla yayın yapan Mavi Karadeniz Tv'de "Dalga Dalga Karadeniz" isimli programın 7 yıl yapımını ve sunumunu sürdürdü. Akabinde 2 yıl Mavi Karadeniz Tv'nin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Uzun, Yurtiçi ve Yurtdışında da birçok toplantı, şenlik, kongre gibi programların sunumlarını gerçekleştirdi.

2014 yılında Patika Ajans Reklam Tanıtım ve Organizasyon firması adında kendi şirketini kuran ve devamında 2017 yılının başında Ajans, Organizasyon, Haber Merkezi ve WebTv bölümlerini Uzer Medya Ltd.Şti. çatısı altında toplayan Uzun, çeşitli gazete, dergi ve bloglarda makaleler yazmaktadır. Yazıları, programları ve son dönemde ses getiren youtube videoları ile milyonlara ulaşan Abdurrahman Uzun evli ve 2 çocuk babasıdır.

Abdurrahman Uzun'un Youtube kanalı 'nda 600 binden fazla abonesi bulunmaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski