Sunucu Emre Buga kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi?

Sunucu Emre Buga kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Emre Buga

Sunucu Emre Buga kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Haber Global spikeri Sunucu Emre Buga'nın hayatı hakkında merak edilenler.

EMRE BUGA NERELİ?

Emre Buga 7 Ağustos 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.  Anne tarafından aslen Edirne'li olduğu bilinmektedir. Liseyi Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Ardından Galatasaray Üniversitesinde Fransızca Avrupa Birliği ve uluslararası ilişkiler üzerine Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

Haber Sunucusu Emre Buga, Aslan burcudur.

Üniversitedeyken staj yapmak üzere çalıştığı Show TV'de ilk kez sunuculuk ile tanışmıştır. Bu durumun birtakım tesadüfler eseri geliştiğini belirten Buga, ilk olarak Show Radyo'da ve Radyo5'te haber spikerliği ve editörlüğü yapmıştır.


Kısa bir süre sonra televizyona geçerek Dokuzuncu Kanal ve BRT kanallarında haber sunmuştur. 2000 yılında Tuncay Özkan'ın ekibine katılarak Kanal D'nin ana haber bültenine getirilmiştir.

2002'de ekiple birlikte Show TV'ye geçtikten sonra, Özkan'ın Kanaltürk'ü kurmasıyla 2004'ten itibaren burada çalışmaya başlamıştır. Kanalın 2008 yılında Koza İpek Holding'e satılmasının ardından da görevine devam eden Buga, grubun bünyesinde kurulan haber kanalı Bugün TV'de de program yapmıştır. 2016 yılında ise kanalın kapatılmasıyla, uzun yıllar çalıştığı Dialog Anlatım ve İletişim'deki eğitmenlik görevine yoğunlaşmıştır.

2018'de TGRT Haber'de Bekar Mutfağı adlı bir yemek programını hazırlayıp sunan Buga, 2019 yılında haberciliğe geri dönmüş, yeni kurulan tv100 haber kanalında ana haber koltuğuna oturmuştur. TV100 kanalından ayrılarak Haber Global TV'ye geçmiştir.

Emre Buga halen, Hafta içi her sabah saat 06.00'da, Elif Özkul ile birlikte Haber Global'de Türkiye'de Sabah haber kuşağını sunmaktadır.

Emre Buga kiminle evli?

Emre Buga'nın halen evli mi? bekar mı? olduğu bilgisine henüz ulaşılamamıştır.

- Sitemizde bulunan diğer Haber Global ekran yüzlerini görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski