Hapşırınca ne denir? Hapşırana ne söylenir? Yerhamükellah ne demek?

Hapşırınca ne denir? hangi dua okunur? ne olur? Hapşırana hangi söz söylenir? Yerhamükellah ne demek? anlamı nedir? Yehdina ve Yehdikumullah sözünün anlamı nedir?
hapşırana ne denir?

Hapşırınca ne denir? hangi dua okunur? ne olur? Hapşırana hangi söz söylenir? Yerhamükellah ne demek? anlamı nedir? Yehdina ve Yehdikumullah sözünün anlamı nedir?


İslam dinine göre insanlar topraktan yaratılmıştır. Yaratılan ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem'e ruh üflendiğinde Hz. Adem hapşırmış ve "Elhamdülillah" demiştir. Hapşıran ya da aksıran birine ''çok yaşa'' demek ise bidattır. Dine sonradan eklenen diğer hükümler gibi bir geçerliliği yoktur.

Hapşırınca ne olur?

Hapşırdığımızda kalp bir saniyeliğine durur. Bu nedenle her Müslümanın hapşırdıktan sonra Elhamdülillah deyip kendisine bahşettiği can için Allah'a şükretmesi gerekir.

Yerhamükellah Ne Demektir?

Yerhamükellah, Allah'ın rahmeti ve inayeti üzerine olsun anlamına gelir.


Yerhamükellah Ne Zaman Söylenir?

Yerhamükellah hem hapşıran hem de aksıran kişilere söylenen bir sözdür. İslam dinine göre hastalıkların ve musibetlerin tamamı bir imtihan vesiledir. Şifanın tek kaynağı da yüce Allah'tır. Bu sebeple şifa dilemek ve sıhhatli olmak için sadece Allah'a dua edilmelidir.

Yerhamükellah Dedikten Sonra Ne Denir?

Kendisine Yerhamükellah denen müminin şu şekilde cevap vermesi sünnettir:

''Yehdina ve Yehdikumullah''.

Bu söz ise Allah hepimize hidayete erdirsin demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski