Prof. Dr. Sıla Akhan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Sıla Akhan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof Dr Sıla Akhan


Prof. Dr. Sıla Akhan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.

 

Çeşitli Haber programlarında Korona virüsle ilgili görüşlerine başvurulan, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Prof. Dr. Sıla Akhan hakkında merak edilenler.


PROF. DR. SILA AKHAN KİMDİR?

Sıla Akhan 1964 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini, İstanbul’da tamamlamış, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmış, 1989 yılında  mezun olmuştur. Üniversite mezuniyetinden hemen sonra yine İstanbul Üniversitesi’nde ihtisasa başlamıştır.


İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim dalında ihtisas yaptı. Burayı 1992 yılında bitiren Akhan, 1993-1997 yılları arasında bir kez daha ihtisas yaptı. Yine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu ihtisasını gerçekleştirmiştir. Bu kez Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları AD dalında ihtisasını yapmış ve 1997 yılında bu ihtisasını tamamlamıştır.

1998 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde, yardımcı doçent olarak görev almaya başladı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı bölümünde yardımcı doçent olan Akhan, 2020 yılında doçent oldu. Sıla Akhan, hala aynı üniversitede, profesör ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev almaktadır.

Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Deneği’ni (KLİMİK) kurdu. 2011-2015 yılları arasında bu dernekte, Viral Hepatit Çalışma Grubu’na iki dönem başkanlık görevi yaptı. 2015-2017 yılları arasında KLİMİK’te yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski