Ebru Akel kimdir? nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim?

Ebru Akel kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? boyu kaç? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Ebru Akel

Ebru Akel kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? boyu kaç? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


EBRU AKEL NERELİ?

Ebru Akel 1 Mart 1976 tarihinde İzmir'de doğmuştur.
Babası tekstilci Selahattin Bey, annesi bir dönem Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcı ve Halkla İlişkiler Başkanı olan Nedret Hanım’dır.

İzmir Gazi İlkokulu’nda ilköğretimi bitirdikten sonra, 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde ortaokul, lise ve üniversite öğretimini tamamladı. 7 yaşında bale eğitimi almaya başladı. Akel, ablaları Deniz ve Şeniz’den sonra üçüncü çocuktur.

İlk olarak ablası Deniz Akel'in yönetmenliğini üstlendiği bir klipte dansçı olarak oynamış ancak sonradan belinde çıkan sorunlar yüzünden baleyi bırakmak zorunda kalmıştır.


1996'da ilk oyunculuğunu "Hiç Bana Sordun mu" adlı televizyon dizisinde gerçekleştirdi. Ardından 1997'de "Motor Life" adlı televizyon programını sundu. 1998'de "Eltiler" dizisinde yer aldı.

1998'de BRT'de yayınlanan "Sihirli Ayna" isimli moda programını sunmaya başladı ve 2000'e kadar devam etti. Ayrıca 1998-2000 arasında dönemin ses getiren Star TV'de yayımlanan "Kara Melek" adlı dizide oynadı. 2000'de "Benim İçin Ağlama", 2001'de ise "Kumsaldaki İzler" isimli iki dizide rol aldı.

2001'de tekrar sunuculuğa dönen Akel, "Hepsi Gerçek" isimli reality şovun dışında "Best Model of the World" gibi birçok güzellik yarışmalarını sundu.

2003'te ise Türk televizyonculuğunda yeni bir dönem olan evlilik programlarında sunuculuk yaptı. Show TV'de yayınlanan "Ben Evleniyorum", "Biz Evleniyoruz", "Sevda Masalı", "İkinci Bahar" ve "Gelinim Olur musun?" adlı televizyon programlarını sundu. 2005'te "Size Anne Diyebilir miyim?" adlı programla 8,5 saat boyunca canlı yayında sunuculuk yapması kariyerinde bir rekor kırmıştır. Bunun dışında "Gönüllerde İkinci Bahar" adlı bir başka evlilik programını sunmuştur.

2005'te Loreal ile anlaşma yapan Akel, 2 yıl boyunca saç modelliği yaparak uluslararası anlaşma imzalayan ilk Türk model oldu. Bunun dışında birçok reklam filminde yer aldı.

2005'te "Hayaller Gerçek Oluyor" isimli Kanal D yarışmasını sundu. Ayrıca başrollerini Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik ve Özgü Namal'ın paylaştığı "Organize İşler" isimli sinema filminde "Nilüfer" karakterini canlandırmıştır. 2005 yılında "Cem Davran" ile başrolünü paylaştığı "İlk Göz Ağrısı" dizisinde rol aldı. 2006'da ise başrollerini "Kadir İnanır", "Melisa Sözen" ve "Kaan Urgancıoğlu"'nun paylaştığı, atv'de yayınlanan "Azap Yolu" isimli dizide önemli bir rol oynadı.

Oyunculuğun yanında sunuculuğu da sürdüren Akel, 2006 ve 2007'de iki sezon boyunca atv'de yayınlanan "Oryantal Star" adlı yarışmayı sunmuştur.

2008'de Abdullah Oğuz'un yapımcısı ve yönetmeni olduğu "Sıcak" isimli sinema filminin başrollerini Cem Özer, Gürgen Öz ve Hazım Körmükçü'yle paylaştı.

2010-2011 yılları arasında Kanal D'de ve Star TV'de yayınlanan "Küçük Sırlar" dizisinde "Biricik" rolünü canlandırdı.

atv'de yayınlanan, başrollerini Duygu Yetiş, Kenan Ece ve Larissa Gacamer'in paylaştığı "Krem" isimli dizide önemli bir rol oynadı.

2015'te ise Show TV'de yayınlanan "Bu Tarz Benim" adlı yarışmanın 2. sezon sunuculuğunu yapıyordu ancak yarışmanın bitmesi üzerine yarışmadaki sunuculuğu bıraktı.

2021'de ise Show TV'de yayımlanan "Kadın İsterse" adlı reality programının sunuculuğunu yapmıştır.

Ebru Akel 172 m boyunda, 60 kilo ve Balık burcudur.

Ebru Akel İşadamı Ethem Sancak'ın oğlu Özer Sancak’la 8 yıl evli kaldı. Ünlü çift anlaşmalı olarak tek celsede boşandı. Çiftin evliliğinden Eren Sancak isminde bir çocukları vardır.

Akel şu sıralar Show TV'de, Murat Güloğlu ile birlikte “Ebru&Murat Bu Sabah” adlı programı sunmaktadır.

Ebru&Murat Bu Sabah programı fragmanı


Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski