Bebek gibi bir cilt için evde doğal cilt maskesi nasıl yapılır?

Bebek gibi bir cilt için evde doğal cilt maskesi nasıl yapılır? Evdeki malzemelerle cilt maske tarifi.

Bebek gibi bir cilt için evde doğal cilt maskesi nasıl yapılır? Evdeki malzemelerle cilt maske tarifi.

Günümüzde bakımlı ve güzel bir cilde sahip olmak tahmin ettiğimiz kadar zor değildir. Evde veya buzdolabında bulunan malzemelerden rahatlıkla ve kolayca bakım maskeleri yapılabilir. Cildinizi ferahlatmak veya nemlendirmek ciltte oluşacak kuruluk ve yağlanmaların önüne geçer.

Verilen tariflerdeki malzemeler tamamen doğal ve organik olsa da alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Kullanmadan önce doktorlarla iletişime geçmenizi öneririz.

Yüz İçin Elma Sirkesi Maskesi Tarifi

Yağlı ve parlak ciltler için birebir olan bu maske cildinizin beslenmesini sağlar. Cildinizin renk tonunun da düzenlenmesini sağlayarak daha etkili bir dış görünüş elde etmenize yardımcı olur.

Hazırlanışı: Hazırlanışı en basit maskelerden biridir. Tek yapmanız gereken bir bardak ılık suyun içerisine 1 kaşık elma sirkesi eklemek. İşte bu kadar. Daha sonrasında oluşan karışımı yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yıkayın.

Yüz İçin Nar ve Bal Maskesi Tarifi

Karma ve yağlı ciltler için tavsiye edilen bu maske cildinizde oluşan ölü derileri arındırmaya ve canlandırmaya yardımcı oluyor. Ölü derilerin canlandığında ferahlama hissini hissedeceksiniz. Gözenekleriniz daha rahat hava alacağından daha temiz ve parlak bir cildiniz olacak.

Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı kadar narı ezip kaba alıyoruz. Üstüne 2 yemek kaşığı da bal ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ciltte çok fazla ölü deri var ise 1 su bardağı kadar çiğ yulaf da eklenebilir. Karışımı yüzümüze masaj yaparak sürüyoruz ve 3 ila 4 dakika kadar bu işleme devam ediyoruz. 2 dakika kadar bekledikten sonra yüzümüzü yıkıyoruz. İşlemler bittiğinde cildinizde oluşacak rahatlamayı hissedeceksiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski