Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? en güzel kavurma tarifi

Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? gerekli malzemeler nelerdir? tarifi, en güzel kavurma yapmak için püf noktaları, kolay tarifleri.
Kavurma

Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? en güzel kavurma tarifi, gerekli malzemeler nelerdir? kavurma yapmanın püf noktaları, kolay tarifleri. 


Özellikle Kurban Bayramlarında, sofraların vazgeçilmezi kavurma severek tüketilen bir yemektir. Bu aşamada vatandaşlarda arama motorlarından, en iyi kavurma nasıl yapılır, pratik ve lezzetli kavurma tarifleri gibi aramalar yapmaktadır.

EN GÜZEL KAVURMA TARİFİ

Kavurmanın olmazsa olmazı kuyruk yağıdır. Öncelikle kuyruk yağlarını çok ince şekilde doğrayın ve bir tencerenin içine atarak yağını tamamen salana kadar, yanmaması açısından karıştırarak kavurun.


Yağımız eridikten sonra yıkayıp süzdüğünüz kuşbaşılık olarak doğradığınız etlerinizi ilave edin. Kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etler kendi öz suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca sıcak suyunuzu ekleyin. Ağzını kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Önemli bir hatırlatma, etiniz tamamen pişmeden sertleşmemesi açısından tuz veya baharat eklemeyin.

Kavurmanız pişerken ara ara tencerenin kapağını açmadan sallayarak etleri ters düz edin. Etler yumuşayınca tuzunu ve diğer baharatlarını ekleyip yavaşça karıştırın ve altını kapatın.

Lokum gibi kavurmanız hazır. Afiyet olsun.

KAVURMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 1 kg koyun ya da dana but (Kuşbaşı doğranmış)
- 100 gr kuyruk yağı
- ½ bardak sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik

DİĞER BAZI KAVURMA TARİFLERİ VİDEOLARI



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski