Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kimdir? aslen nereli?

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nereden geldi? asıl mesleği ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? nereden geldi? asıl mesleği ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


İstanbul'un en başarılı, en çok çalışan belediye başkanlarından biri olan, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

MURAT AYDIN ASLEN NERELİ?

Murat Aydın 1960 yılında Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat beldesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulu doğduğu ilçede bitirmiş, 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü’nde "Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları" konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı.

1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerini kazanarak, üçü AK Parti’den olmak üzere dört kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Beykoz'da aday gösterilmiş olup Beykoz Belediye Başkanı seçilmiştir.


Murat Aydın, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti'den yeniden Beykoz Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Fotoğraf Vakfı Başkanı olan Aydın 1985 yılından bu yana fotoğraf sanatıyla ilgilenen Aydın, 2011 yılında "Yeryüzünden Portreler" ve 2018 yılında da "An'a Tanıklık" adlı kişisel sergilerini açtı.

Murat Aydın 28 Aralık 2020 tarihinde annesini Covid-19 dolayısıyla kaybetmiş, 6 gün sonra yine Covid-19 tedavisi gören babası Mehmet Kahraman Aydın'ı da kaybetmişti.

İngilizce bilen Aydın, Bedriye Aydın ile evli olup iki çocuk babasıdır.



Murat Aydın sosyal medyayı da aktif kullanan bir belediye başkanı olup, kişisel twitter hesabında 50 binden fazla takipçisi bulunmaktadır.

- Sitemizde bulunan diğer Belediye Başkanlarını görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski