Psikoteknik belgesi nasıl alınır? psikoteknik ücreti kadar? 2023

Psikoteknik belgesi fiyatı 2023, Psikoteknik belgesi nedir? nereden alınır? Psikoteknik değerlendirme nasıl yapılır? hangi sorular sorulur?
Psikoteknik

Psikoteknik belgesi fiyatı 2023, Psikoteknik belgesi nedir? nereden alınır? Psikoteknik değerlendirme nasıl yapılır? hangi sorular sorulur?


Psikoteknik belgesi, ticari araç sürücüleri için zorunlu olarak alması gereken bir rapordur. Trafikte insan kaynaklı hataları en aza indirmek için ticari araç kullanan sürücüler, birtakım testlerden geçirilerek, değerlendirme sonucu olumlu olan sürücülere psikoteknik belgesi verilir.


PSİKOTEKNİK BELGESİ NASIL ALINIR?

Psikoteknik belgesini temin etmek isteyen ticari araç sürücüleri, Psikoteknik merkezlerine giderek 12 farklı teste tabi tutulmaktadır. Test sonucunda  değerlendirme olumlu olması halinde psikiyatri doktorunun onayı ile birlikte Psikoteknik belgesine sahip olabilmektedirler.

Psikoteknik belgesi, E-Nabız ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilmektedir.


PSİKOTEKNİK BELGESİ ÜCRETİ NE KADAR?

Psikoteknik belgesi ücretleri, her psikoteknik merkezinin kendi ücret politikasına göre belirlenir. Buna göre Psikoteknik belgesi fiyatı 2023 yılı için 700 - 750 TL arasında değişmektedir. Bu ücretin dışında yaklaşık 100 TL'de psikiyatri muayene ücreti ödenir. Yani Psikoteknik belgesi almanın maliyeti 2023 yılı için yaklaşık 800-900 TL.'dir.

PSİKOTEKNİK İÇİN HANGİ DEĞERLENDİRMELER YAPILIR?

Psikoteknik raporu değerlendirmesinde sürücülerin; Dikkat, Anlama ve Değerlendirme (Muhakeme) Yeteneği, Hız ve Mesafe Algılama, Geniş Görüş Alanı İçinde Uyaran Fark Etme, Şekil Algılamada Görsel Süreklilik, Tepki Hızı ve Koordinasyon Düzeyi gibi becerileri kontrol edilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski