Sivrisinekten nasıl korunulur? doğal yöntemler nelerdir?

Sivrisineklerden nasıl korunulur? doğal korunma yöntemleri nelerdir? nasıl kaçılır? Sivrisineklerden korunma için doğal yöntemler var mıdır? Genellikle gece saatlerini seven bu canlılardan kurtulmanın alternatif yolları nelerdir?
sivrisinekten korunma yolları

Sivrisineklerden nasıl korunulur? doğal korunma yöntemleri nelerdir? nasıl kaçılır? Sivrisineklerden korunma için doğal yöntemler var mıdır?

Genellikle sıcak yaz aylarında ve gece saatlerini seven bu canlılardan kurtulmanın alternatif yolları..

SİVRİSİNEKTEN DOĞAL KORUNMA YOLLARI

Özellikle yazın sıcak günlerde etkili olan sivrisinekler insanları gece boyunca rahatsız eder. Sinek ısırıklarından dolayı kaşınan ciltte kızarıklık ve tahrişler oluşur.

Dünyadaki en tehlikeli canlılardan birisi olan sivrisinekler, bir ısırmalarıyla Batı Nil virüsü, Deng humması ve sıtma hastalıklara yol açabiliyor.

Sivrisineklerden korunmak aslında çok da zor değil. Doğal yöntemler kullanarak sivrisinekleri uzaklaştırmak mümkündür.

Sivrisineklerin nefret ettiği kokular

Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye'dir.

Açık renk giysiler giymeyi tercih edin

Sivrisinekler konmak için daha ziyade koyu renkleri tercih eder, koyu renkleri kendi özel alanları gibi gördükleri için koyu renk elbise giyen kişilerin yanına daha çok uğrar.

Mutlaka B ve C vitamini alın

B ve C vitamini yönünden zengin besinler sivrisineklerin çok sevmediği, yaklaşmak istemediği gıda gruplarından. C vitamini suda eriyebilen bir vitamin olduğundan vücutta birikmez, fazla terlemeyi önler, sivrisinekler de bundan nefret eder.

Fesleğen, reyhan ve karanfil

Fesleğen, reyhan ve karanfil kokusu sivrisinekleri uzaklaştırırmaya yardımcı olur, evinizin bir köşesine koyabileceğiniz bu bitkiler size yardımcı olabilir.

Sık sık duş alın

Sivrisinekler daha çok terli olan vücutlara ve ayak kokusu problemi yaşayan kişilere musallat olur. Yatmadan önce duş almak bu davetsiz misafirlere karşı sizi koruyabilir.

Sirke

İçinde sirke dolu bardağı başucunuza koyarsanız, sirkenin güçlü kokusu sineklerin yanınıza yaklaşmasını önleyebilir.

Sarımsak ve soğan

Sivrisineklere karşı etkili yöntemlerden biri de soğan ve sarımsaktır. Amerika’da yapılan bazı araştırmalara göre, sivrisineklerin soğan, sarımsak ve sarımsak yağı olan yerlere yaklaşamadığı tespit edilmiştir.

Nane ve limon

Nane de tıpkı fesleğen gibi mutfakta ve sivrisinek kaçırmada işe yarıyor. Sivrisinekleri kaçırmasının yanı sıra nane, sivrisinek ısırığına da iyi geliyor. Sivrisinekleri kovmak için, nane ve limondan yapılan doğal sprey de oldukça etkili.

Lavanta

Lavantanın kokusunu hemen hemen herkes sever. Sivrisinekler ise lavanta kokusundan nefret eder. Vücudunuza sürebileceğiniz lavanta yağı sivrisinekleri yanınıza yaklaştırmaz.

Not: Sizde sivrisineklerden nasıl korunduğunuz konusunda tecrübelerinizi, aşağıda bulunan yorum gönder kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski