Avukat Turan Aydoğan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Hukukçu Avukat Turan Aydoğan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
av turan aydoğan

Hukukçu Avukat Turan Aydoğan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi. 


TURAN AYDOĞAN NERELİ?

Turan Aydoğan 3 Mayıs 1964'te Gümüşhane'nin Torul ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Trabzon'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezundur. Bir süre özel sektörde profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra serbest avukatlık mesleğine İstanbul Barosu'nda kayıtlı olarak devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerindeki görevlerinden sonra 8 yıl CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği yapmıştır. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmeye hak kazanmıştır.


Turan Aydoğan ayrıca CHP İnsan Hakları Grubu ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın oluşturduğu çalışma gruplarının ve TBMM Adalet Komisyonu'nun da üyesidir. Orta derecede İngilizce ve Almanca bilen Aydoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

CHP'li vekil Turan Aydoğan en son Habertürk'te katıldığı Kübra Par'la Açık ve Net programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı skandal ifadeleri nedeniyle gündem oldu. AK Parti MKYK üyesi, Hukukçu Avukat Mücahit Birinci ise Aydoğan'a tepki gösterdi. Aydoğan'a yapılan hakaret kamuoyunda da büyük tepkiyle karşılandı.

CHP'li vekil Turan Aydoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır sözler!

- Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski