Youtube Videolarından Ne Kadar Para Kazanılır?

Youtube vidolarından nasıl para kazanılır? Youtube izlenme başına ne kadar ücret veriyor? Youtuber lar ne kadar kazanıyor?
youtube ne kadar kazandırır

Youtube vidolarından ne kadar para kazanılır? Youtube izlenme başına ne kadar ücret veriyor? Youtuber lar ne kadar kazanıyor? 

Tüm dünyada teknoloji devleri arasında gösterilen ve en çok kullanılan video içerik paylaşım platformu YouTube, kullanıcılarına bir miktar para kazandırmakta. 2005 yılında Steve Chen, Jawed Karim ve Chad Hurley grubu eğlence ve bilgilerini test etmek amacıyla kurulan YouTube 2016 yılında Google'a 1 milyar 650 milyon dolara satıldı. Google aldıktan sonra popülerliğine popülerlik katan YouTube şu anda ücretsiz olarak hizmet vermekte.

YouTube Videolarından Nasıl Para Kazanılır?

YouTube videolarından para kazanmak için belirlenen şartlar vardır. Bu şartlardan en önemlisi kanalın 1000 aboneye ve son bir yılda 4000 saat izlenmeye ulaşmasıdır. Ülkemizde 18 yaşında olup ve verginizi vermek de şartlar arasına giriyor. Şartları sağladığınızda hesap panelinden para kazanma özelliğini aktif edebilirsiniz.


YouTube Videolarından Ne Kadar Para Kazanlılır?

Her video aynı kazancı getirmiyor. Bazı YouTube kanalları 1000 izlenmeye 2 ila 2.5 dolar arasında kazanırken bazı kanallar ise 10 ila 12 dolar arasında kazanabiliyor. Bu tamamen içerik üretilen alanlara bağlı olarak değişmekte. Sabit ve devamlı gelir elde etmek için ise tek yapılması gereken düzenli içerik üretmektir.

Sadece izlenme karşılığı para kazanmayacağınızı da unutmayın. Sponsorluk ve reklam anlaşmaları da YouTube kanal sahipleri için büyük bir gelir kapısıdır. Bu anlaşmalar haricinde üyelikler, ürünler ve canlı yayında toplanan bağışlar da YouTube kanal gelirleri arasında yer almakta. Her ayın başında toplam gelirinizi belirlediğiniz banka hesabında görebileceksiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski