Ekşi Sözlük kimin? ne zaman kuruldu? sahibi kim?

Ekşi Sözlük kimin? Ekşi Sözlüğün sahibi kim? kim tarafından kuruldu? kime ait? Ekşi Sözlük'te yapılan paylaşımlar dolayısıyla ekşi sözlük'ün sahibi vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
ekşi sözlük kimin



Ekşi Sözlük kimin? Ekşi Sözlüğün sahibi kim? kim tarafından kuruldu? kime ait? Ekşi Sözlük'te yapılan paylaşımlar dolayısıyla ekşi sözlük'ün sahibi vatandaşlar tarafından merak ediliyor.


Ekşi Sözlük kimin?

Ekşi Sözlük ilk olarak 1999 yılında Sedat Kapanoğlu tarafından sourtimes.org sitesinin bir parçası olarak kurulmuştur. Sedat Kapanoğlu, yaklaşık 16 yıl önce kurduğu ve yıllardır yöneticisi olduğu Ekşi Sözlük'ten 2015 yılında ayrıldığını açıklamıştı. Kapanoğlu'nun ABD'de yeni projeleri üzerinde çalışmak üzere ABD'ye gittiği biliniyor.



Ekşi Sözlük'ün sahibi kim?

Ekşi Sözlük'ün yönetimini 2009 yılında Ekşi Sözlük'e ortak olan Av. Başak Purut üstlendi. Purut kağıt üzerinde tek yetkili olurken, Kapanoğlu ise yeni bir “Ekşi Sözlük projesi” üzerinde çalışacak.

avukat başak purut kimdir
Başak Purut

Başak Purut kimdir? kaç yaşında? nereli?

Başak Purut 23 Kasım 1975 İstanbul doğumlu, Türk avukat, girişimci, yöneticidir. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen içerik paylaşım web sitelerinden biri olan Ekşi Sözlük'ün CEO'sudur. Ekşi Sözlük'te “kanzuk” olarak bilinmektedir.

Sözlük yazarlarının yazmış oldukları içeriklerin, editörler tarafından seçilerek; fotoğraf, video ve GIF desteği ile beraber 2016 yılının Mart ayından itibaren okuyucuyla buluşturulduğu platform olan Ekşi Şeyler'in de kurucusu olan Purut aynı zamanda video paylaşım sitesi 59saniye'nin yöneticisi ve ortağıdır. 2003 yılından bu yana da Purut Avukatlık Bürosu'nun sahibi ve yöneticisidir.

Liseyi Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Purut, üniversitenin ardından Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü'nde Avrupa Birliği Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Üniversite sonrasında 2002 yılına dek Tekfenbank'ta hukuk danışmanı olarak çalıştı. 3 Kasım 2002'de Ekşi Sözlük'e "yazar" olarak katılan Purut, 2015 yılının Mayıs ayında site kurucusu Sedat Kapanoğlu'nun ABD'ye taşınmasıyla site yönetiminin başına geçti. Başak Purut, 2012 yılından beri video paylaşım sitesi 59saniye'nin de ortağı ve başkan yardımcısıdır.

2003 yılında Purut Hukuk Bürosu'nu kurarak şirketlere danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermenin yanı sıra, fikri mülkiyet ve internet konularında da uzmanlaşmaya başladı. 2008 yılında, Blogger'ın Türkiye'den erişiminin engellenmesi sonrasında, maddi ve manevi zarara uğrayan blog yazarlarına bedelsiz olarak hukuki danışmanlık yapmayı teklif etti. Purut, aynı zamanda çeşitli konferans, etkinlik ve TV programına konuşmacı olarak katılmıştır.

Başak Purut, birlikte olduğu Alexandra Arzat ile evlenme kararı aldığını sosyal medyadan duyurdu.


Ekşi Sözlük nedir?

Ekşi Sözlük, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren bir katılımcı sözlük. Türkiye'deki katılımcı sözlükler arasında en fazla toplam ve aylık tanım yapılan sitedir.

1999 yılında Sedat Kapanoğlu tarafından "sourtimes.org" sitesinin bir parçası olarak oluşturulmuştur.

İlk girilen başlık "pena"dır. Sözlük, daha sonraları artan popülaritesiyle birlikte sourtimes.org'un esas parçası haline gelmiştir.

Sedat Kapanoğlu birçok konuşmasında, "Otostopçunun Galaksi Rehberi" kitabının, Ekşi Sözlük'ü kurmasında esin kaynağı olduğunu belirtmiştir. 2017 yılında hem iOS hem de Android için resmi Ekşi Sözlük mobil uygulaması da yayınlanmıştır.

iOS uygulaması uzun bir aradan sonra 2020 yılında güncellenmiş ve birçok özellik eklenmiştir. 7 Nisan 2020'de Ekşi Sözlük tarafından entrylere görsel yükleme özelliği duyuruldu. Bu sayede yazarlar, girdikleri entrylere 10 taneye kadar görsel ekleyebilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski