Fahrettin Altun kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Fahrettin Altun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? eşi kim? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


FAHRETTİN ALTUN NERELİ?

Fahrettin Altun 11 Eylül 1976 tarihinde Almanya'nın Stuttgart şehrinde dünyaya geldi. Fahrettin Altun'un aslen memeleketi ve nereli olduğu bilgisine henüz ulaşılamamıştır. 1998'de İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. 2014-2018 yılları arasında SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü ve Genel Koordinatör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İbn Haldun Üniversitesinde İletişim Fakültesi Dekanlığı yaptı.


Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına dönüştürülmesiyle birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018'de İletişim Başkanı olarak atandı.

Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun Kimdir?

Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun Kimdir?
Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun

FATMANUR ALTUN KİMDİR?

Fatmanur Altun, 1979 yılında Kocaeli'de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı. 2002-2003 yılları arasında çeşitli araştırmalar gerçekleştirmek üzere Amerika Birleşik Devletleri'nde bulundu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü Sosyoloji ve Antropoloji Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. 2014 yılında aynı bölümde başladığı doktora eğitimini 2018 yılında bitirdi.

2000 yılından itibaren mütercim ve redaktör olarak yayıncılık sektöründe çalışan Altun, 2005-2010 yılları arasında Anlayış Dergisi'nde bölüm editörlüğü, 2006-2011 yılları arasında Dünya Bülteni haber portalında köşe yazarlığı yaptı. 2009-2012 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetimi ana kademe yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. 2012-2016 yılları arasında İBB Kültür A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliği yaptı ve 2015 yılından itibaren Marmara Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. Halen Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Altun'un telif ve çeviri eserleri bulunuyor. Fikriyat Gazetesi köşe yazarlığını yürütüyor ve çeşitli mecralarda düzenli olarak yazıları yayınlanıyor.

KADEM Yönetim Kurulu Üyeliği'nin yanı sıra, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanlığı da bulunan Altun, ileri düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Arapça ve Osmanlıca biliyor. Fahrettin Altun ile evli olup dört çocuk annesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski