Oyuncu İbrahim Çelikkol kimdir? nereli? kaç yaşında? eşi kim?

İbrahim Çelikkol kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? boyu kaç? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
İbrahim Çelikkol

Oyuncu İbrahim Çelikkol kimdir? nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? boyu kaç? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


İBRAHİM ÇELİKKOL KİMDİR?

İbrahim Çelikkol 14 Şubat 1982 tarihinde Kocaeli'nde dünyaya gelmiştir. Anne tarafından Selanik göçmeni, baba tarafından ise Arap kökenlidir.

İbrahim Çelikkol 1.87 m. boyunda, 80 kilo ve Kova burcudur.

Kariyerine profesyonel modellik ile başlayan Çelikkol, hayatının bir döneminde profesyonel olarak Basketbol ile ilgilendi. Basketbol liginde oynayan İbrahim Çelikkol genç milli oldu. Basketbolu bıraktıktan sonra oyunculuk eğitimi alan yakışıklı oyuncu için dönüm noktası ise yönetmen Osman Sınav ile tanışması oldu.

Birçok film ve dizide rol alan İbrahim Çelikkol'un ilk oyunculuk deneyimi ise 2008 yılında çekilen "Pars:Narkoterör" filmi ile oldu. İbrahim Çelikkol bu filmde "Şamil Baturay" karakterine hayat verdi. Daha sonra sırasıyla "M.A.T", "Keskin Bıçak" ve "Karadağlar" adlı dizilerde rol aldı.

2012 yılında vizyona giren "Fetih 1453" filminde "Ulubatlı Hasan" karakterine hayat veren Çelikkol, 2011-2012 yıllarında TV ekranında yayınlanan "İffet" dizisinde "Cemil Özdemir" karakterine hayat verdi.

2013-2014 yılları arasında "Merhamet" dizisinde "Fırat Kazan"'ı canlandırdı. 2014'te "Reaksiyon" dizisinde bordo bereli "Yüzbaşı Oğuz Ayaz" karakterini ve 2016'da başlayan "Kördüğüm" dizisinde "Ali Nejat" karakterini canlandırmıştır.

ibrahim çelikkol eşi mihre çelikkol

İbrahim Çelikkol 2017 yılında mimar Mihre Mutlu ile dünya evine girmiş, 2019 yılında dünyaya gelen çocuklarına Ali adını vermişlerdir.

Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski