Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kimdir?

Mehmet Tahmazoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Ak Parti'nin en başarılı Belediye Başkanları arasında gösterilen, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun hayatı hakkında merak edilenler.

Mehmet Tahmazoğlu kimdir?

Mehmet Tahmazoğlu 1959 yılında Gaziantep ilinin Şahinbey İlçesinde doğmuştur. İlkokulu Şehreküstü Ahmet Çelebi İlkokulu'nda, Orta ve Lise tahsilimi Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini ise 1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olarak tamamlamıştır.

1983-1984 yılları arasında askerlik görevini yedek subay olarak yerine getiren Tahmazoğlu, İş hayatına 1984 yılında Mali Müşavir olarak başlamış, bir süre ticaretle uğraşmış, 1999 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmıştır.


Bugüne kadar birçok Sivil Toplum örgütünde yönetim kurulu üyeliği ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.

Siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti'nin Gaziantep kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlamıştır. 5 yıl Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı yapan Tahmazoğlu, Ak Parti'den 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 8.sıra Milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

29 Mart 2009, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Şahinbey Belediye Başkanı olarak seçilmiş olup, Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun resmi twitter adresi: twitter.com/mtahmazoglu

- Sitemizde bulunan diğer Belediye Başkanlarını görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski