Sabahları erken kalkmak için ne yapılır? hangi dua okunur?

Sabahları erken kalkmak için ne yapılır? erken kalkabilmek uyanabilmek için öneriler, neler yapılmalı? nasıl erken kalkılır? sabah erken kalkmak için dua.
erken kalkmak için


Sabahları erken kalkmak için ne yapılır? erken kalkabilmek uyanabilmek için öneriler, neler yapılmalı? nasıl erken kalkılır? sabah erken kalkmak için dua.


SABAH ERKEN UYANMAK İÇİN

İnsanların birçoğu pandemi döneminde uyku düzenini istemeyerek bozdu ve normalleşme döneminde de erken uyanmaya çalışıp uykusuz günler geçirmekte. Her insanın günlük uyku ihtiyacı değişmekte fakat uzmanların tavsiye ettiği 7 ila 8 saat arasında. Erken uyanmak ve verimli bir uyku geçirmek için ayrıca bir çaba sarf etmeye gerek yok. Bu yazımızda anlatacağımız metodları uyguladığınız takdirde istediğiniz saatte uyanabileceksiniz.

Yatağa Girmeden Önce Vücudunuzu Yorun

Günün sonunda spor yapmak sağlıklı bir uyku uyumak için çok iyi bir aktivitedir. Vücut yorulduğundan uyku moduna daha çabuk geçecek ve verimli uyku saatleri geçirecektir.

Yatağınızın Yanında İçecek Bulundurun

Sabah uyandığınızda herhangi bir içecek tüketmek vücudunuzu uyku halinden çıkaracak ve güne adapte olmanızı hızlandıracaktır.

Karanlık ve Sessiz Bir Odada Uyuyun

Odanızın sessiz ve karanlık olması vücudunuzun daha rahat ve konforlu bir uyku geçirmesini sağlayacaktır. Beyin kendini uykuda hissedeceği için uyandıktan sonra yorgunluk hissi olmayacaktır.


Yüksek Sesli Alarm Kullanın

Yüksek sesli veya ışıklı bir alarm ile uyanmak daha kolay olacaktır. Alarmı yataktan kalkıp en az birkaç adım atacak şekilde konumlandırın ve asla alarmı ertelemeyin. Kalkıp yürüdüğünüzde vücut uyku modundan çıkacaktır.

Uyandıktan Sonra Pencerelere Yönelin

Uyandıktan sonra perdeleri ve pencereleri açmak ortamda olan havayı temizleyecektir. Taze hava ile daha güzel bir uyanış hissi yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Alarmı pencere yakınlarında bir yere yerleştirerek hem alarmınızı kapatıp hem de temiz havanızı alabilirsiniz.

Sabahları erken kalkmak için dua

Erken kalkma duası okunuşu

Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Lâ te’huzühû sinetün velâ nevmün. Allâ-hümme sehhir aynî ve nevvir kalbî ve’dfa‘ ‘annî kesraten nevmi ve ğılzate’l gafleti.

Türkçe Anlamı: Rahmân ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla. O Allâh ki, O’nu ne bir uyuklama ne de bir uyku tutabilir. Allâh’ım! Gözümü aç, kalbimi nûrlandır, benden uykunun fazlasını ve gafletin ağırlığını uzaklaştır.

Her kim gece yatarken bu duâyı okuyup erkenden uyanmak niyetiyle yatar ise Allah'ın izniyle istediği saatte uyanır. (Sünnet olan sağ yanına yüzü kıbleye gelecek şekilde yatmaktır.)

Sitemizde kayıtlı diğer Duları listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski