Zenginlik duası nedir? Rızık duası nasıl okunur?

Zenginlik Duası nedir? nasıl okunur? Zenginlik ve rızık duaları Türkçe ve Arapça, Zenginleşmek, rızkının artması veya bolluk bereket için okunan dualar hangileridir?
Zenginlik Rızık Duası


Zenginlik Duası nedir? rızık duası nasıl okunur? Zenginlik ve rızık duaları Türkçe ve Arapça, Zenginleşmek, rızkının artması veya bolluk bereket rızık için okunan dualar hangileridir?


Zengin olmak ve malının artması için okunan zenginlik duaları, aynı zamanda borçlardan hızlı bir şekilde kurtulmak niyetiyle de okunmaktadır. Bolluk ve bereketi arttırmak feraha ermek maksadıyla da okunmaktadır.

Zenginlik Duası Nasıl Okunur? Zenginlik duasının okunuşu:

"Allahümme ya Ganiyyü ya Hamidü ya Mübdiü ya Müidü, ya Rahimü ya Vedud. Eğnini bi helalike an haramike ve bi fadlike Ammen sivake."

Zenginlik Duası Türkçe ve Arapça Anlamı

Zenginlik duasının anlamı:

"Ey Gani, Ey Hamid, Ey Mübdiü, Ey Müidü, Ey Rahimü, Ey Vedud olan Allahım beni helal kıldıklarınla nimet ver. Bana haram kıldıklarını benden uzaklaştır. Bana fazlu kereminden ver beni başkasına muhtaç etme." (Amin)

Zenginlik duasının tefsiri ise duanın ilk kısmında Allah-u Teala'nın esmalarını zikretmek vesilesiyle duada esmalar hürmetine istemek fazileti yer almaktadır. Allah-u Teala'nın Ganiyyü esmasının anlamı Allah'ın gerçek zenginlik sahibi olmasını ve dilediğine zenginlik, mal, mülk vereceği anlamında olduğu için zikredilmektedir. Duada zikredilen diğer esmalar da Allah-u Teala'nın kullarına vermesinde sınırsız olduğunu ifade etmek için yer almaktadır.


Zenginleşmek Ve Bereket İçin Okunan Dua Hangisidir?

Mal mülk sahibi olmak ve zenginleşmek için birçok dua yer almaktadır. Zenginlik isteyen kişiler için okunacak duaların 1, 3, 7 gibi tek sayılar halinde okunması ve duanın bitiminde sadaka verilmesi duanın kabulüne vesile olması bakımından önemli olmaktadır. Dua okumadan önce estağfurullah demek ve istiğfar ettikten sonra salavat okumak da faziletli olmaktadır.

ilgili yazı: Zenginlik Suresi olarak ta adlandırılan, Vakıa Suresi'nin faziletleri başlıklı sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Zenginlik ve bereket için okunan dua;

Bismillahirrahmanirrahim. "Kulillahümme malikül mülki tütil mülke men teşau ve tenziül mülke mimmen teşau ve tüizzü men teşau ve tüzillü men teşau biyedikel hayr inneke ala külli şeyin kadir. Tülicülleyle finnehari ve tuhlicunnehara filleyli ve tuhricul hayye minel meyyiti ve tuhricul meyyiti minel hayy ve terzuku men teşau bi gayri hisab."

Zenginlik için veya malında çoğalma isteyen kişilerin bu duayı en az 4 kez zikretmeleri gerekmektedir. Borçlardan kurtulmak isteyenler için bu duayı 41 defa ard arda okumak ve aralarda dünya kelamı konuşmayacak şekilde okumak faziletli olmaktadır.

Zenginlik ve refaha ulaşmak isteyen kişilerin zenginlik için ya Ganiyyü esmasını zikretmeleri de faziletli olmaktadır. Allah-u Teala'ya dua ederek esmaları da okumanın bolluk ve berekete ulaşmak açısından birçok fazileti ve faydası bulunmaktadır. Zenginlik duası olarak nitelendirilen duanın okunması aynı zamanda refaha ve huzura ulaşmak içinde okunan dualar arasındadır. Allah-u Teala'nın dilediğini zengin kılığını dilediğini yaşattığını ve dilediğini öldürdüğünü ifade eden zenginlik duasının anlamını da bilerek dua etmek faziletinin hızlı olmasına fayda sağlamaktadır.

Tüm dualarda olduğu gibi zenginlik duasının da okumadan öncesinde istiğfar ve salavat çekmek kabulüne vesile olması bakımından önemli olmaktadır. Zenginlik duası okumak için abdest almak ve huzur üzere okumak önerilmektedir. Zenginlik duası aynı zamanda birçok açıdan bereketlenmeye vesile olan bir dua olarak okunmaktadır.

- Sitemizde kayıtlı diğer Duları listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski