Beste Uyanık kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Beste Uyanık kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? boyu kaç? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Beste Uyanık

 

Beste Uyanık kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? boyu kaç? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


BESTE UYANIK KİMDİR?

Beste Uyanık 6 Mart 1987 tarihinde İstanbul'da doğdu.
 Adını ünlü doktor ve bestekâr Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'dan aldı. Babası iş adamı Sinan Uyanık, annesi ise Nazan Hanım'dır. Ayrıca Anavatan Partisi'nin kurucularından Sudi Türel’in torunudur.

Beste Uyanık 1.70 m. boyunda, 56 kg. ve Balık burcudur.

İlköğretimden lise sona kadar Nişantaşı Işık Lisesi'nde okudu. Mühendis olacak diye beklenirken modaya merak sardı ve New York’taki Parsons School of Design’a gitti. 2 yıl sonunda dikiş makinasıyla olan savaşını kaybetti ve ardından New York University’de Medya, Grafik Tasarımı ve Ekonomi bölümlerini bitirdi.

Yüksek lisansını New York’ta bulunan Pace University’de Görsel İletişim ve Medya Sanatları üzerine yaptı. 2010’da bitirdiği yüksek lisans sonrası New York Film Academy’de oyunculuk eğitimi de aldı.


New York’ta Amerika’nın önde gelen dergi ve televizyon kanallarında editörlük yaptı. Dünyaca ünlü organizatör Preston Bailey’nin internet ve televizyondan sorumlu editörü olarak çalıştı. 2012 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Uyanık, Dialog Eğitim Merkezi’nde spikerlik, sunuculuk ve diksiyon eğitimi aldı.

LİSANSLI RALLİ PİLOTU

Beste Uyanık aynı zamanda lisanslı ralli pilotu olarak 100'den fazla araba yarışına katılmıştır. Uzmanlık alanları, off-road ve pist yarışlarıdır.

9 sene boyunca CNN Türk ekranlarında ekonomi sunumları yapmıştır. Uyanık, New York University’de Grafik Tasarım, Medya ve Ekonomi bölümlerinde okudu. Master eğitimini de ekonomi ve görsel iletişim üzerine yaptı ama "en büyük tezini evlilik konusunda verdiğini" ifade etmiştir. Hemcinslerine koca bulma konusunda iddialı. 2018 yılında kaleme aldığı “Koca Bulma Sanatı” isimli kitap çok fazla ilgi gördü.

2021 yılı Mart ayı itibariyle 24 TV'ye katılan Uyanık; halen 24TV'de "Analiz Sentez" programının moderatörlüğünü yapmaktadır.

 

Beste Uyanık kiminle evli?

2010 yılında Uğur Sarman ile evlenmiş ancak 2011 yılında boşanmıştır. 2018 yılının Şubat ayında ise iş adamı Emir Ali Kapukaya ile evlenmiştir.

Sitemizde yer alan diğer 24TV ekran yüzleri için tıklayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski