el-Basit esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

el Basit Esması anlamı nedir? El-Basit ne demek, zikri, fazileti nedir? Ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Basit esması kaç defa çekilmeli? Basit kelimesi Kuran'da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir?
el Basit

el Basit Esması anlamı nedir? El-Basit ne demek, zikri, fazileti nedir? Ebced değeri, zikir adedi ve günü, ne için ve ne zaman okunur? Ya Basit esması kaç defa çekilmeli? Basit kelimesi Kuran'da geçiyor mu? Faydaları ve sırları nedir?


Allah'ın 99 ism-i şerifi, yani Esmaül Hüsnasından biri olan el Basit ne demek, anlamı, basit zikri faydaları, faziletleri nedir? ya Basit Ebced değeri, zikir sayısı ve günü


El Basit zikri ne için okunur?

Lütuf ve hikmetiyle istediğinin rızkını açıp genişleten, Kullarının ihtiyaçlarını veren, Darlık ve sıkıntılardan kurtaran, işlerinin yoluna koyan, kalplerini hidayete açan, kullarının nefislerini temizleyip arıtan, ruhlarına genişlik veren, genişletip açan, yayan..

El Basit esmasının anlamı nedir?

Dilediğine rızkı açan ve genişleten demektir. İstediğinin maddi ve manevi rızkını genişleten.

El-Bâsit Arapça yazılışı: الباسط

El-Basıt esmasının ebced değeri, zikir sayısı:


Ebced değeri ve zikir sayısı; 72

Zikir günü; Cuma

Zikir saati; Zühre (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında Akşamdan sonra yatsı namazına doğru ve gece yarısı.)

EL KABZ ismi ile sıkıp daralttığı rızkı, ruhu veya sınava soktuğu kişiyi veya kişileri, EL BASİT ismi ile de rahatlatır, genişletir, bolluk ve berekete ulaştırır. Sıkıntı çekenlerin belirtilen miktarda ve saatinde okuması sıkıntıdan kurtarır.

İSRA Suresi 30. ayet
İnne rabbeke yebsutur rızka li men yeşâu ve yakdiru, innehu kâne bi ibâdihî habîran basîrâ (basîran).

Şüphesiz Rabbin, dilediğine rızkı bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Çünkü O, gerçekten kullarından haberdardır ve onları görmektedir.

El- Bâsıt isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:


"Ya Basit" ism-i şerifini 72 defa her gün sabah namazından sonra vird edinip okuyan kimse, rızık bolluğuna, mala-mülke kavuşur, dünyalık sıkıntılarından kurtulur.

Her gün "Ya Basit" ism-i şerifini 72 defa okuyup vird edinen kimse, herkes tarafından sevilip sayılır, çevresi genişler, kapalı kapılar açılır, malı ve parası artar.

"Ya Basit" ism-i şerifi ruhsal hastalıklara, bunalımlara iyi gelir. Bütün sıkıntılar ve üzüntülerin kaynağı olan ruh, Kabz halinde iken sıkılıp daralır. El-KABZ ismi ile daralan, sıkılan insan EL BASIT ismi ile rahatlar, huzura erer.

Her gün 72 kere "Ya Bâsıt, Allâmü’l-guyûb celle celâlühû" zikrine devam edenin rızkı artar, unutkanlığı varsa geçer.

"Ya Basit" ism-i şerifini vird edinen kimsenin kalbi genişler, keyfi ve neşesi artar. Sıkıntılarından kurtulur. Rızkı ve itibarı artar. Kalp gözü açılır.

Her gün sabah namazından sonra 72 defa "Ya Bâsıt" ismini zikreden kimsenin rızkı bollaşır.

"Ya-Basit" ism-i şerifini zikreden kişi, korktuğu şeylerden emin ve güven içinde olur. Kalbindeki korku ve endişeler gider.

Üzüntülü ve kederli olan kimseler, "Ya Basit" ism-i şerifini devamlı zikrederlerse, üzerlerindeki korku ve keder gider, sevinç ve neşeye dönüşür.

Duha (kuşluk) namazından sonra 10 kere zikreden kimsenin rızkı, ilmi, şerefi ve itibarı artar. Ellerini semaya doğru kaldırıp 72 kez zikrederek yüzüne süren fakirlik çekmez. Maddi ve Manevi zenginliklere kavuşur.

Her gün bir bardak suya 72 kere "Ya Bâsıt celle celâlühû" okuyup içenin kalbinde hikmet pınarları kaynamaya başlar.

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski