el-Kabid esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

El Kabid ism-i şerifi, Allah'ın Esmaül Hüsnasından olan Ya KABİD ne demek, anlamı, zikri, faziletleri nedir? El Kabid Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?
el Kabid esması


El Kabid ism-i şerifi, Allah'ın Esmaül Hüsnasından olan Ya KABİD ne demek, anlamı, zikri, faziletleri nedir? El Kabid Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?


El Kabid esması Anlamı

Darlık veren, daraltan, sıkan, kullarının rızıklarını, nimetlerini azaltan veya daraltan, canlıların ruhlarını alan, ruhunu kabzeden anlamlarına gelir.

El Kâbid Esması ne için okunur?

İşinde, yaşantısında maddi olarak yaşamı zor hale getiren olaylar, fiiller, işlerin bozulması, fakir hale gelmek, iflas etmek, alacaklarını alamamak, mahsulünde zarar etmek, mal ve ürünlerinin zarar etmesi, telef olması gibi şartlarda Allahu Teala’nın bu esmasının tecellisiyledir.

Maddi olarak darlık ve sıkıntı veren anlamına geldiği gibi manevi olarak da ruhu sıkılan, bunalan, bunalım ve stres ile depresyona giren insan içinde bu esma tecelli etmiş demektir.

Zıt anlam olarak açıp genişleten, ihtiyaçlarını gideren anlamına gelen El Bâsıt esması, El Kâbid esması ile birlikte bu dünyadaki tecellileri beraberdir.

Bu iki isim tezahürleriyle devamlı birbirine galebe halindedir. Yağmurun yağmaması Allahu Teala’nın El Kabid ismi ile tecelli ederken vakti, zamanı geldiğinde yağan yağmur El Basit esmasının tecellisini gösterir.

Ölüm anında ruhların kabzedilmesinde de bu ismin tecellisi görülmektedir. Uyku halinde yarı ölüm anı olarak bildiğimiz durumda insanın ruhunu tutar. Uykunun tam ölüm olmaması veya ruhun bedenden tam olarak çıkmaması gene El Kâbid isminin bir tecellisidir.

Allah (c.c) ölüm vakitleri geldiğinde insanları vefat ettirir, ölmeyenleri de uykularında ölmüş gibi yapar. Ölümüne hükmettiklerini tutar, diğerlerini ise belli bir süreye kadar (hayata) salar. Kuşkusuz bunda iyice düşünenler için dersler vardır. (Zümer Suresi 42. Ayet)

El Kabid Ebced Değeri ve Zikir Günü


El-Kâbid isminin zikir adedi 903;
Zikir saati Müşteri; (Sabah erken gün doğarken ve ikindi sonrası)
Zikir Günü Perşembe‘dir.
El-Kâbid Arapça Yazılışı: القابض
El-Kabid esmasının ebced değeri, zikir sayısı:

El-Kâbid isminin Özellikleri, Faziletleri ve Faydaları:

Zikir günü ve saatinde ve zikir adetine riayet edilerek "Ya Kabid" ism-i şerifini okuyan kimsenin Yüce Allah-u Teala ona heybet ve celâl verir. Ondan tüm yaratılmış mahlukat korkar, kendisine zulüm ve eziyet etmek isteyen düşmanların şerrinden emin olur, korunur.

Her gün "Ya Kabid" ism-i şerifini vird edinen kimse tüm istek ve arzularına kavuşur. İstediği, murâd ettiği şey dine uygun ve helâl ise dileği kabul olur.

Zalimlerden, zorbalardan olan kimse için o kişinin helâkı için, kahr-u tedmiri niyet edilerek "Ya Kabid" ism-i şerifi okunursa o zalim kısa zamanda helâk olur.

El-Kabid esması ve birlikte yapılan dualar dua eden, zikir eden kimsenin görünen kuvvet ve kudreti artar. Kendisine fenalık düşünen kimse her kim olursa olsun kahrolur, helâk olur.

El-Kabid ism-i şerifi, tesir gücü en fazla olan isimlerdendir.

Her gün 903 kere ve özellikle de Perşembe günü Müşteri saatinde "Ya Kabid" ism-i şerifinin zikrine devam eden kimsenin dostu ve ahbabı çok olur.

Dört gün ara vermeden 903 kere "Ya Kabid" ism-i şerifini vird edinip okuyan kimse, düşman şerrinden emin olur, huzura kavuşur.

El-Kabid ism-i şerifinin tesir ve etkisi oldukça fazladır.

Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski