Benan Kepsutlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Benan Kepsutlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Benan Kepsutlu


Benan Kepsutlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


BENAN KEPSUTLU KİMDİR?

Benan Kepsutlu 25 eylül 1980 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbul'ludur. Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüyle aynı üniversitenin Radyo TV Sinema bölümünü bitirmiştir.

1991-2001 yıllarında İtalya Modena’da Romenica okulunda İtalyanca dil eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde yüksek lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı.

Halen Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktorasını yapmaktadır.


Benan Kepsutlu, Mehmet Ali Birand yönetiminde Kanal D Haber’de ve CNN Turk’te muhabirlik yaptığı dönemde, televizyon haberciliği eğitimi almak üzere Londra’da BBC News’e kabul edildi. TRT TÜRK’ün Erbil bürosunu kurdu ve ilk temsilcisi oldu.

2010’da haber editörü ve program sunucusu olarak Habertürk’e transfer oldu.

Benan Kepsutlu, görevleri süresince yıllarca İsrail, Filistin ve Irak’ta çalıştı. Gürcistan-Rusya Savaşı’nda Gürcistan’da bulunan Kepsutlu, Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır, Ermenistan, İngiltere, İtalya, Hollanda, İsviçre, Yunanistan, Malezya ve Kırgızistan’da da kritik süreçlerde özel haber dosyaları hazırladı.

Spiker Benan Kepsutlu 2017 yılında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir ile evlenmiş olup, Çift evliliklerinden bir yıl sonra 2018 yılında anlaşmalı olarak tek celsede boşanmışlardır.

Benan Kepsutlu günümüzde HaberGlobal TV'de "Ajanda" programını hazırlayıp sunmaktadır.

Sitemizde bulunan diğer Haber Global ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski