Ehliyet yenileme ücreti ne kadar? 2022 ehliyet yenileme nasıl yapılır?

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar oldu? Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılır? kayıp ehliyet için kart ücreti ne kadar? süresi dolan ehliyet için ne kadar ücret ödenir?
ehliyet yenileme


Ehliyet yenileme ücreti ne kadar oldu? Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılır? kayıp ehliyet için kart ücreti ne kadar? süresi dolan ehliyet için ne kadar ücret ödenir?


EHLİYET YENİLEME

İçişleri Bakanlığı; eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi gereken son başvuru tarihini 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurmuştu. Bu süre içinde eski ehliyetini değiştirmek isteyen vatandaşlar, gerekli evraklarını hazırlayarak Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler. Tüm bu belgeleri Nüfus Müdürlüğüne götürmeden önce yeni ehliyet için başvuru yapacak kişilerin belirlenen harç ücretlerini de yatırması gereklidir.

Ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşlar, gerekli evraklar ve kart ücreti dekontlarıyla birlikte, ALO199 hattı veya Nüfus Müdürlüğü Resmi web sitesi üzerinden randevu alarak, Nüfus Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilirler.


Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar;

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (Bankaya yatırılacak)
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.

2022 Ehliyet Yenileme Ücretleri Ne Kadar?
Ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşlar 2021 yılı ehliyet yenileme ücretlerini de merak ediyor.

2022 Ehliyet Yenileme Ücretleri Şöyle;

  • Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2= 15 TL'dir.
  • Eski tip ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların yeni tip ehliyet almak için ödeyecekleri ücret 13+2= 15 TL'dir.
  • Yeni tip ehliyetin geçerlilik tarihi dolduğunda ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 280+65TL= 345'TL'dir.

01/01/2016 tarihinden sonra yeni tip ehliyet almamış kişiler ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında, bir kereye mahsus sadece 15 TL yenileme ücreti öderler.

Yeni tip ehliyetler 01/01/2016 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu tarihten sonra ehliyet alanların ehliyeti yeni tip ehliyettir. Yeni tip ehliyet alanlar daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında 345 TL (Harç + Değerli Kağıt ve Vakıf Payı) öderler.

Yeni yönetmeliğe göre; Yeni tip ehliyetler, Ticari sınıflar için 5 (beş) yıl, diğer hususi sınıflar için 10 (on) yıl geçerlidir.

yeni tip ehliyetler hangi ülkelerde geçerli? sayfamızı da inceleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski