Gazeteci Faruk Aksoy kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Haber Sunucusu Faruk Aksoy kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Faruk Aksoy

Gazeteci Faruk Aksoy kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


FARUK AKSOY KİMDİR?

Faruk Aksoy 1974 yılında Sakarya'da dünyaya gelmiştir.
 Aslen Sakarya Karasu’ludur. Televizyonculuk hayatına, 1994 yılında lisans eğitimi için gittiği Kütahya'da başladı. "Kütahya Birlik FM" isimli radyo kanalında program sunucusu olarak görev alan Aksoy, daha sonra "BTV" ekranlarında muhabirlik, sunuculuk ve spikerlik görevlerinde bulundu.

Kütahya merkezli yayın yapan bir internet sitesinde uzun süre köşe yazılarına devam eden Faruk Aksoy, Kütahya’da birkaç televizyon ve basın kurumunda görev yaptıktan sonra 2000 yılında Kütahya’dan ayrıldı ve memleketi olan Sakarya’ya döndü. 5 yıl sonra ise aslen Kütahya'lı olan Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi Uzmanı Dr. Hacer Banu Koç ile evlendi. Daha sonra eşi ile beraber Aydın'a taşındı. Burada da televizyonlardan ve basın-yayından uzak durmadı.


Aydın'da yayın yapan "AyTV" ve İzmir merkezli yayın yapan "Kanal35"'de çeşitli programlar yaptı. Bu ekranlardaki "Sokakta Edebiyat" programı çok beğenildi. Eşinin tayin durumu nedeniyle eşi ile beraber Kırklareli"ne taşındı. Faruk Aksoy, hafta sonları İstanbul’a gelip burada "TV5" ekranlarındaki "Haftasonu Haberleri"'ni hazırlayıp sundu.

Milat Gazetesi ve Yenişafak Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ve yazarlık kariyerine de bir yandan devam eden Faruk Aksoy, bu arada Beykent Üniversitesi bünyesinde kurulan "Beykent TV"'nin kurucu üyelerinden biri oldu ve bu kanalda Genelkurmay eski başkanı "Yaşar Büyükanıt" ile programlar yaptı.

Beykent TV ekranlarında "An ve Zaman" isimli programı hazırlayıp sunan Aksoy burada tarihçi "Koray Şerbetçi" ile beraber programlar da yapmıştır. Bu programı daha sonra Kanal 24’e taşıdı. "TVNET" kanalında "Karşı Karşıya" adlı tartışma programını sundu.

Faruk Aksoy son olarak "Kanal 7" medya grubu ile anlaşmıştır. Kendisi halen "Ülke TV" ekranlarındaki "Haber Servisi" adlı programı sunmuştur.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski