Engin Altay kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Engin Altay kimdir? aslen nerelidir? mesleği ne? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Engin Altay


Engin Altay kimdir? aslen nerelidir? mesleği ne? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ilk olarak 2002 Türkiye genel seçimlerinde CHP Sinop milletvekili olarak meclise girmiştir.

ENGİN ALTAY KİMDİR?

Engin Altay 15 Aralık 1963 tarihinde Sinop'un Erfelek ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Erfelek'te tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur.

Güvenlik soruşturması nedeniyle 4 yıl göreve başlatılmadı ve yargı kararıyla öğretmen oldu. Sivas ve Sinop illerinin değişik ilçelerinde öğretmenlik yaptı. İki yıl Eğitim Yöneticiliği yaptı. Bir yıl Erfelek ilçesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2002 Türkiye genel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ön seçimlerine katılabilmek için öğretmenlikten istifa etti. Seçimlerde ilk defa CHP Sinop milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği ve Millî Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu.


TBMM Türkiye-Moğolistan Parlamentolar arası dostluk grup başkanlığını 4 yıl sürdürdü. CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2010–2012 yılları arasında CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

26 Haziran 2013 tarihinde CHP Grup Başkanvekilliği görevine seçildi ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Engin Altay bir çocuk babasıdır.

Engin Altay'ın eşi kim?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, eşinden boşanarak kendisinden çok daha genç bir hanımla gizli bir düğünle evlendiği iddia edilmişti. Engin Altay'ın yeni eşiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Engin Altay, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, CHP tarafından İstanbul 3. Bölgeden tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Engin Altay'ın bazı videoları

Engin Altay: "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok!"

Engin Altay: "Biz HDP'yi terör örgütü olarak görmüyoruz, PKK ve HDP arasında gördüğüm bir ilişki ben bilmiyorum!"

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski