Hint yağının faydaları nelerdir? hint yağı neye iyi gelir?

Hint yağının faydaları nelerdir? hint yağı neye iyi gelir? hint yağının saça faydaları, hint yağı kabızlığı önler mi?

Hint yağının faydaları nelerdir? hint yağı neye iyi gelir? hint yağının saça faydaları, hint yağı kabızlığı önler mi?


Binlerce yıldır bir çok sağlık problemlerinin tedavisinde doğal bir bitkisel ürün olarak kullanılan hint yağı, kabızlıktan tutun, cilt kuruluklarını gidermeye kadar oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hint yağı ucuz ve kolay bulunabilir bir ürün olmasından dolayı evlerdeki ecza dolaplarında mutlaka yer almalıdır.

Ricinus communis bitkisinin tohumları hint fasulyesi olarakta bilinir. Bu tohumlar risin adı verilen toksik bir enzim barındırır. Bu zehirli enzim, tohumların ısıl işleme tabi tutulmasıyla etkisiz hale getirilir ve tohumdan çıkarılan yağ mucizevi bir yağ haline dönüşür.

Hint yağı tıp, endüstri ve eczacılık alanında çokça kullanılan bir üründür. Bazı gıdaların üretimi, ilaç yapımı, cilt bakım ürünleri, sanayide yağlayıcı ve bio dizel yakıt katkısı olarak kullanılır. Eski Mısır'da aydınlanma amaçlı lambalarda yakıt olarak, göz rahatsızlıklarının doğal tedavisi ve kadınlarda doğurganlığı artırıcı ürün olarak kullanılmıştır.


Hint Yağı günümüzde yaygın olarak; kabızlık ve cilt problemlerinin giderilmesinde doğal destekleyici olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hint yağının faydaları ve kullanım şekilleri;


Saç ve Saç Derisi Sağlığı

Kuru ve cansız saçların kuvvetlendirilmesi, saç derisinde oluşan hasarların giderilmesinde doğal bir saç nemlendirici olarak kullanılır. Saçlarda düzgün olarak kullanılan hint yağı saç telini nemlendirir, kuvvetlendirir ve kırılganlığını azaltır. Kafa derisinde oluşan pullar ve kepeklenme şeklinde kendini belli eden seboreik dermatit rahatsızlığının tedavisine yardımcı olur.

Dişlerdeki Mantar Oluşumları

Dişlerde oluşan plaklar, diş eti enfeksiyonları, kök kanalı enfeksiyonlarına neden olan Candida albicans adlı mantarın oluşumunu engelleyerek ağız sağlığının korunmasında yardımcı olmaktadır. Yaşlı insanların kullandıkları takma dişlerin neden olduğu stomatit tedavisinde de etkili olduğu bilinmektedir.

Akne Oluşumunu Azaltma

Akne, siyah noktalar, irinli sivilceler, yüzde ve vücutta şişliklerle kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Hint yağı, akne oluşumunu azaltan semptomların olumsuz etkilerinin yatıştırılmasında önemli özelliklere sahiptir. Cilde hint yağı sürülmesi enflamasyonla ilgili semptomların azaltılmasına yardımcı olur. Doğal nemlendirici olması nedeniyle iltihaplı ve tahriş olmuş cildin yatıştırılmasında yardımcı olabilmektedir.

Anti-inflamatuar Özelliğiyle Ağrıyı ve İltihabı Azaltma

Hint yağının içinde bulunan yağ asidi risinoleik asit ani-inflamatuar özelliği yüksek derecede iltihap önleyici ve ağrı azaltıcı olarak kullanılmasını sağlar. Romatoid artrit veya sedef hastalığı gibi iltihaplı bir hastalığı olanların eklem yerlerine bu yağ ile masaj yapmaları oldukça faydalıdır. Bu asit aynı zamanda ağrıyı ve şişmeyi önlemede yardımcıdır.

Yara İyileşmesini Hızlandırma

Hint yağı yaralara sürüldüğünde iyileşmeyi hızlandırır ve yaranın kurumasını önler. Hint yağı hücre büyümesini destekleyerek yaranın çevresinde bariyer oluşturarak yaranın enfeksiyon kapmasını önler. Yaraların iyileşmesini engelleyen kurumayı ve ölü hücrelerin birikmesini engeller.

Doğal Nemlendirici Özelliği

Hint yağı içinde bulunan tekli doymamış yağ asidi olan risinoleik asit nemlendirici olarak ciltteki su kaybını önler ve cildin sürekli nemli kalmasını sağlar. Losyon, nemlendiriciler, makyaj malzemeleri ve temizleyiciler üretilirken hint yağı eklenir.

Kabızlık Önleyici Güçlü Bir Müshil

Hint yağı ağız yoluyla tüketildiğinde ince bağırsakta kolayca parçalanır ve emilir. Burada güçlü bir müshil özelliği gösterir ve kabızlığı kolay bir şekilde önlemeye yardımcı olur. Özellikle yaşlı insanların dışkılamalarında ıkınmanın azaltılmasında kullanılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski