Jahrein kimdir? asıl adı ne? aslen nereli? kaç yaşında?

Jahrein kimdir? aslen nereli? kaç doğumlu? kaç yaşında? Jahrein'in gerçek asıl tam adı ne? ne mezunu? ne iş yapıyor? Ahmet Sonuç kimdir? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Jahrein


Jahrein kimdir? asıl adı ne? aslen nereli? kaç yaşında? Jahrein'in gerçek adı ne? ne mezunu? ne iş yapıyor? Ahmet Sonuç kimdir? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi. 


Son dönemde çeşitli konularla ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan Jahrein, sosyal medyayı aktif olarak kullanan, sosyal medya fenomenleri arasında yer alıyor. Twitch yayıncısı olan Jahrein Twitter hesabı üzerinden farklı yorum ve siyasi paylaşımlarıyla da dikkat çekiyor.


JAHREİN KİMDİR?

Jahrein mahlaslı sosyal medya fenomeninin gerçek adı Ahmet Sonuç'tur. 29 Kasım 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası Kıbrıs Türkü jinekoloji doktoru, annesi Burdur'lu hemşiredir. İlkokul eğitimini Karabük'te aldı ve ortaokul eğitimi sırasında Antalya'ya taşındı. Ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Leipzig Üniversitesi Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümünü okumak için Almanya'ya yerleşti.


Almanya'da eğitim gördüğü yıllarda eğitimden çok, oyun oynamaya vaktini ayıran Sonuç, önce YouTube üzerinden videolar çekerek, daha sonra Twitch'te yayınlar yaparak internet dünyasına atıldı. Üniversiteyi son sınıfta bıraktı. Polonya'ya taşındı ve G2A'de çalışmaya başladı.

2018 yılında gerçekleştirilen "Oyunun Yıldızları Ödülleri"nde en iyi yayıncı ödülünü kazandı. Daha sonra Türkiye'ye dönerek Antalya'ya yerleşti. Nisan 2021 tarihli bir Twitch yayınında, bir sonraki Türkiye genel seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olacağını açıkladı.

Youtube’da 500 binden fazla aboneye sahip olan Jahrein, Twitter’da ise takipçi sayısı 600 binin üzerindedir. Twitch!te uzun yıllar yayıncılık yapan Ahmet Sonuç, Instagram’da da 400 bini aşkın takipçiye ulaştı.

Jahrein Ahmet Sonuç ve eşi Selin Sonuç
Jahrein Ahmet Sonuç ve eşi Selin Sonuç

Jahrein Ahmet Sonuç kiminle evli?

Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç; 5 Ekim 2019'da Selin Sonuç ile evlenmiştir. Çiftin 17 Mart 2023'te Bora Emir isminde bir erkek çocukları dünyaya gelmiştir.

JAHREİN NE DEMEK?

  • Jahrein kelimesi Almanca kökenli bir kelimedir,
  • Jahrein; sene, yıl, yıllar içinde anlamlarına gelmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski