Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Zehra Taşkesenlioğlu


Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? mesleği ne? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Zehra Taşkesenlioğlu 1972 yılında Erzurum'da doğmuştur. Ekonomist; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesinde İktisat, Bahçeşehir Üniversitesinde Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. ABD'de başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Siyasi Hayatı

Siyasi hayatına 1992 yılında Refah Partisinde başlayarak, AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti. Bölgesel kalkınma, göç ve göç yönetimi, enerji politikası alanında çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi yayımlandı. ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fas, Cezayir, Belçika, Macaristan, Bosna Hersek, Tanzanya, Uganda, Ruanda ve Sudan'da birçok eğitim ve projede yer aldı.


25 ve 26. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi.

Zehra Taşkesenlioğlu Ban Düğün

Zehra Taşkesenlioğlu Ban kiminle evli?

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu 28 Nisan 2019'da Prof. Dr. Ünsal Ban ile dünya evine girdi. Çiftin nikahlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, Milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Zehra Taşkesenlioğlu’nun şu anda Ünsal Ban ile boşanma aşamasında olduğu biliniyor.

Zehra Taşkesenlioğlu çok iyi düzeyde İngilizce, Swahili (Afrika Dili) ve az düzeyde Fransızca bilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski