Onur Erim kimdir? nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Onur Erim kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? nereden mezun? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Onur Erim


Onur Erim kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? nereden mezun? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Siyaset Bilimci, Ekonomist, Yazar ve Seçim Stratejisti, Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim hakkında merak edilenler..

ONUR ERİM KİMDİR?

Onur Erim, 1971 yılında İstanbul'da doğmuştur. Asıl tam adı Ramazan Onur Erim'dir. İlk ve orta eğitimini İstanbul'da tamamlamış, ardından lise eğitimini ise yurt dışında ABD'de New Jersey'de tamamlamıştır.

Üniversite eğitimini de ABD'nin New Jersey eyaletinde tamamlayan Erim, Seton Hall Üniversitesi İktisat Mühendisliği ve Siyasal Bilimler bölümünde tamamladı.

New Jersey'den sonra Washington DC'de School Of Political Campaign Managment'ta ve Çin Pekin'de Pekin Üniversitesi Uluslararası Finans ve Ekonomiler lisans üstü eğitimler gördü.


Stajını Beyaz Saray'da yaptı!

Onur Erim Beyaz Saray'da staj yapan nadir Türk vatandaşlarından biridir. 1992 yılında ABD'nin başkanlık sarayı yani Beyaz Saray'da staj yaptı. 1996 yılında yapılan seçimlerde aktif olarak görev aldı. Görevi ise "Etnik Seçmenler Masası"ydı.

Ekonomi alanında da hatırı sayılır kuruluşlarda görevlerde bulunan Erim, ABD'de bulunan MoneyWell Bank'ta Ticari Krediler bölümünde çalışmalarda bulundu. Yine Global Capital Finance kuruluşunda çalıştı.

Türkiye'ye dönerek yerel seçimlerde aktif bir şekilde görev almaya başladı. Görev aldığı ilk seçim ve aday ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek olmuştu., Gökçek'in seçim danışmanı olarak görev aldı. 29 Mart 2009'da yapılan seçimlerde Melih Gökçek'in rakibi Murat Karayalçın olmuştu. Gökçek bu seçimde yüzde 38 oy alırken, CHP'li rakibi Karayalçın ise 31 oy almıştı. Erim, Gökçek'in kazanmasından sonra yaklaşık 6 yıl boyunca onun başdanışmanlığını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi: demokratik yönetim biçimlerine Türkiye katkısı isimli bir kitabı bulunmaktadır.

Onur Erim kiminle evli?

İyi derecede İngilizce bilen Onur Erim, Tuğba Çilem Uzumer ile evli ve iki çocuk sahibidir.

Dragoman ne demektir?

  • Tercüman, çevirmen.
  • Özellikle devletler arası ilişkilerde kullanılan, çoğunlukla azınlıklardan gelen ve bir devlet görevlisi sayılan tercümanların Tanzimat dönemine kadar kullanılan yaygın adı.
  • Osmanlı İmparatorluğunun yabancı şirketlerle yaptığı ticaret anlaşmalarına aracılık eden kimse.
  • Dragoman, Osmanlı devletinde görev almış yabancı dil bilen dışişleri memuru.
  • Bir işverenin sözcüsü olan, aracı kimse.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski